2024-08-02
今晚同家人一齊去試咗觀塘嘅<相馬日式火鍋放題>,出街食嘅次數少咗好多,所以今次真係畀咗我哋一個驚喜😄! 為咗避開人龍,我哋特登早早訂咗位,點咗佢哋人氣爆棚嘅「極尚龍蝦蒸海鮮」+「火鍋湯底:中華辣湯」組合🦞🥩🔥。首先,要提的就係佢哋嘅「芝士龍蝦湯茶碗蒸」🍲, 喺熱辣辣嘅鍋中湯底有個濃郁嘅芝士味,而龍蝦肉質鮮美彈牙,每一口都好似含住一個驚喜😋😋。跟住,係佢哋嘅「任食惹味龍蝦雞煲」🍲。你可以見到佢哋將新鮮嘅龍蝦同雞一齊煲,全場人都住口讚好😮! 再嚟嘅就係「極尚龍蝦蒸海鮮」🔥🦞,畀到我覺得好驚喜。你知唔知道?佢哋將龍蝦、鮑魚、魚、貴妃蚌、扇貝、蝦一齊放落鍋裡面,我食咗之後連連讚好,超級鮮美😉👍!我哋嘅主角就係「火鍋湯底:中華辣湯」🍜。好似食緊川味火鍋咁辣,熱辣辣嘅湯底配埋食材,真係好開胃😝! 最後,「進口牛肉」同「優質豚肉」呢兩款,我哋將佢哋放落鍋裡頭,肉汁立即瀰漫開來,香口又滋味,一試難忘🥰爸爸媽咪都好滿意,讚佢哋食物新鮮又實惠,一人只需$308就可以任食,真係超值得嚟㗎! 可能住遠啲,但我哋覺得真係值得嚟試試,希望你哋都同我哋一樣,食得開心,食得滿足🥳🥳!