2017-09-16 501 views
係咪估唔到向 open rice 睇食評都有心理測驗做呢?試下啦,好好玩㗎。嗱而家呢度有幅圖,望真佢先,再憑直覺去揀個答案。睇到呢幅圖,令你聯想到咩?。。。。A. 剩墨丸魚蛋,唔覺意筆左少少河粉。B. 墨丸魚蛋河C. 有個乞兒路過,饑寒交迫,老細見到唔忍心,係咁意筆左呢碗野佢充饑。D. 有個和尚經過,拎住個齋砵想化緣,同老細講 “唔該施主可唔可以比少少河粉我?” 個老細見佢咁瘦弱,面青青咁,除咗河粉之外仲醒左幾粒魚蛋墨丸佢嘆,筆左先醒起,咦?!和尚係唔食肉㗎...揀 A 嘅朋友,你係屬於樂觀型,見到半杯水會好開心咁諗 “我仲有半杯水呀,yeah!"揀 B 嘅朋友,好明顯同我一樣,幫襯過無數劣食,經常遇人不淑。揀 C 同 D 嘅同揀 A 差唔多,不過幻想力更豐富,係活向充滿童話嘅世界。而現實中,呢碗其實真係魚蛋墨丸河黎,連埋杯凍檬茶,盛惠三十六蚊。咁唔使問,食完一定唔飽啦。其實本人都唔係第一次中伏,話說呢間野個老細同老闆娘係極度孤寒,試過有人問可唔可以比多少少飯,個老闆娘話好呀,加十蚊比多一碗你吖,個客覺得好侮辱,於是兩個單位嘈到面紅耳熱。向度食潮式粉麵如果你向唔加底嘅情況下係食得飽嘅,

嗱而家呢度有幅圖,望真佢先,再憑直覺去揀個答案。

魚蛋墨丸河 (係咪唔係好覺有河粉呢,係正常㗎,唔使驗眼),連凍檬茶(冇影到)

睇到呢幅圖,令你聯想到咩?

A. 剩墨丸魚蛋,唔覺意筆左少少河粉。

B. 墨丸魚蛋河

向度食潮式粉麵如果你向唔加底嘅情況下係食得飽嘅,我諗你都唔使旨意去食浦飛同放題,因為你個食量應該係細到異於常人,吸啖空氣都能夠充饑果隻。

同埋唔知你有冇見識過呢間野個老細切魚片或牛腩呢,真係嘆為觀止㗎,唔講仲以為佢學過日本料理。佢啲刀功精湛到可以將任何食材切到好薄好薄,透明咁滯,果啲咩鼎爺見到我諗都會自慚形穢。
2017-09-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$36 (Lunch)