2021-08-11 280 views
平時食煲仔飯就食得多~但上網睇有間竟然係煲仔麵!心諗:食唔食得落肚架去茶記食沙嗲牛肉麵就食得多~食煲仔麵就真係第一次聽!人地有”飯焦”,唔知有無”麵焦”呢!同女朋友嗌左個粉絲雜菜煲($79), 鹹魚排骨煲仔飯($80)同埋真。沙嗲牛肉煲仔麵($68)嗌完有兩碗湯送,冬瓜粒湯黎~夏天去岩晒消署!個粉絲雜菜煲本身話跟白飯 但因為我地嗌左煲仔飯 驚食唔晒 於是我地話唔洗跟了~中意清淡嘅朋友岩晒!因為都幾清~又唔係好鹹!正常啦呢煲野都~份量都幾多下個煲仔飯就好多排骨!亦都好有鹹魚嘅香味!!啲飯嘅份量亦都好多!重點係好多飯焦!中意食呢煲仔飯嘅精華就must try!戲浴黎啦!真。沙嗲牛肉公仔麵!好鬼多牛肉真係!!好唔客氣!而且都幾滑!公仔麵🍜反而覺得無乜彈性(唔夠熟),亦都無”麵焦”! 可能因為俾晒啲沙嗲湯吸晒啦~但呢兜野無話有驚喜~因為我覺得寧願去茶記食碗沙嗲牛肉麵 會好食過兜煲仔麵想試嘅朋友可以試吓~但我就唔認為需要encore個煲仔麵啦!如果身痕for fun可以試下嘅!So far, 二人埋單230幾都合理嘅!價錢唔係特別貴!想入黎試煲仔麵嘅朋友可以試下!不過地理位置就偏遠左少少啦~~
去茶記食沙嗲牛肉麵就食得多~食煲仔麵就真係第一次聽!
人地有”飯焦”,唔知有無”麵焦”呢!

嗌完有兩碗湯送,冬瓜粒湯黎~夏天去岩晒消署!

個煲仔飯就好多排骨!亦都好有鹹魚嘅香味!!

戲浴黎啦!真。沙嗲牛肉公仔麵!

2021-08-10
$120 (Dinner)