2019-07-23
雖然住得近何文田,但好少嚟到何文田廣場食嘢。呢晚就同個朋友嚟到試下呢間嘅意大利餐廳Cafe Fresca。餐廳由Chef Luke主理,佢本身做開fine dining,所以大家喺何文田廣場呢到都可以以比較平民嘅價錢試下fine dining菜式嘅味道呀🤪佢哋仲有賣酒,嗜酒人士都可以嚟試下佢嘅酒呀!Salted Egg Yolk Black Truffle Pizza (6")($78)首先叫咗個Napoli pizza,朋友啱啱去完意大利,都話呢個pizza整得同佢喺嗰度食嘅有得揮!我就比較少食Napoli pizza,但呢個pizza嘅質地幾特別,無平時pizza嗰種crust,反而會軟身少少,多啲麵糰嘅口感。面頭有咸蛋黃、神石榴、菠菜、black truffle、truffle oil,仲有幾種芝士~味道嘅交融幾特別Italian Suckling Pig w/ Homemade BBQ sauce & Quinoa Salad($95)呢個燒BB乳豬整得好好食😛 皮脆肉嫩,而且好入味!個BBQ醬係佢哋自家製嘅,所以味道都相當特殊!下面配上藜麥沙律,口感豐富,好味道又健康👍Kin
餐廳由 Chef Luke主理,佢本身做開fine dining,所以大家喺何文田廣場呢到都可以以比較平民嘅價錢試下fine dining菜式嘅味道呀🤪
佢哋仲有賣酒,嗜酒人士都可以嚟試下佢嘅酒呀!
呢個燒BB乳豬整得好好食😛 皮脆肉嫩,而且好入味!
個BBQ醬係佢哋自家製嘅,所以味道都相當特殊!
下面配上藜麥沙律,口感豐富,好味道又健康👍
呢個都好好食ಥ_ಥ
煮意粉嘅湯用上龍蝦去熬,非常入味😍 煮得啱啱好,口感一流👍
再配上好入味嘅新鮮大蝦同蜆🥰
Perfect嘅一餐梗係少不了甜品😛
好大份!!😍
Tiramisu用到浸過espresso嘅lady finger,軟淋淋變到好似蛋糕咁😚 中間鋪上mascarpone cream,好食👍
平時食開嘅拿破崙中間會夾芒果,呢個夾嘅竟然係柑,估唔到又幾match!
拿破崙餅皮鬆脆,推介!👍
Lemon Crostata Pie($25)
第一口食落去覺得好酸,食食下就品嚐到佢清新嘅酸甜味道😋
配上香脆嘅牛油曲奇皮,係比較light嘅一個甜品☺️
Matcha Latte嘅抹茶味好濃;Baileys Latte比較特別,咖啡味當中滲透少少Baileys嘅微醺~
住附近或者住得遠嘅朋友都不妨嚟試下呢啲又唔算貴又高質嘅嘢食~
Menu: