2025-01-22
是日突然間全日課堂上堂地點被調咗去長沙灣廣場附近上堂,喺得1個鐘又唔知食咩嘅情況下,心中渴望咖啡慾望緩緩升起,忽然間search到呢間Pause It. 由荔枝角站A出口步行至餐廳+搭埋𨋢都係10分鐘左右。雖然餐廳喺工業大廈入面,樓下保安非常友善🥰客𨋢非常乾淨光猛,感覺似去咗私人樓多d😂一出𨋢望向左手邊已經係餐廳,非常易認。整間餐廳用全白色,感覺自己去咗一個安全舒適空間,比較多人嘅枱嘅傢俬有少少加添日式風格。整體裝修令人非常放鬆。由於一陣上堂比較急返去,就叫了當日嘅lunch set,有 湯+ 主食 + americano, 唔好睇佢個set $125+10%,份量+味道完全值$2××+10%嘅set!!!今次叫咗 粟米蓉忌廉濃湯 + 忌廉菠菜蟹肉扁意粉 + hot americano 🤤 粟米蓉忌廉濃湯🌽 非常香濃粟米,明明打成蓉都非常有口感,感受到本來粒粒包滿,少少粟米甜忌廉菠菜蟹肉扁意粉 🦀 蟹肉味咸香濃,意粉係比較厚身有咬口,唔似街貨,煮得啱啱熟,完全carry到大量creamy醬汁,仲有營養菠菜,係一道補血主食hot americano ☕️ 呢個我拎返上堂飲,超正,無落糖同
hot americano ☕️ 呢個我拎返上堂飲,超正,無落糖同奶,我個胃都無投訴,反而係想飲曬去,呢杯係真正合格嘅americano
一入餐廳有位望落醒目友善嘅男職員幫手,全程佢都好好,好快兼友善幫我落單,我仲要求埋咗張單先同咖啡拎走都一一幫手處理,服務非常好。由我入餐廳,前後連上菜進食埋單過程大約30分鐘😂
介紹比朋友先知原來呢間係新店。我哋仲約下一次嚟慢慢享受咖啡同小食呢
忌廉菠菜蟹肉扁意粉
Hot Americano