我深深體會到,事情真係唔好睇表面!😌我經常去太和街市買餸,街市裏面都有成十間食檔,午餐時間都有唔少學生哥坐响檔前嘅凳仔堂食,我多數買外賣。一直都唔敢幫襯呢間日本魚生壽司店,怕唔新鮮肚痛!但係我太膚淺喇!見個鹽燒左口魚飯,$49咁抵食,諗住熟食安全就試咗第一次,然後就變咗常客!個鹽燒左口魚飯真係好好食,推介!燒過嘅左口魚嘅魚油香好出,同啲醬汁好夾!份量一個女人仔食啱啱好!我仲要係堂食,完全唔介意同後面買餸嘅人碰撞,就知道真係好食啦!不過我都係建議外賣返屋企慢慢嘆會舒服啲!😅今日我買咗自選魚生飯,有拖蘿蓉、三文魚籽、赤貝同甜虾,仲有五件壽司。食外賣都要有儀式感,擺好盤同大家分享!除咗紫菜碎之外,魚生飯都會放飯素,如果想口味正宗啲,我建議走飯素!至於壽司係精緻型,手握壽司並唔係機握大舊飯果種。呢個午餐我總共只花咗$108,魚生食得出處理得當,完全冇腥味,味道當然同高級日本餐廳三百幾蚊一個魚生飯係有距離,但係絕對唔會比商場裏面間迴轉壽司差,仲要比樓上果間連鎖外賣壽司店好添!
我深深體會到,事情真係唔好睇表面!😌
自選魚生飯,壽司

食外賣都要有儀式感,擺好盤同大家分享!
2023-06-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$108 (Lunch)
自選魚生飯,壽司