2008-01-14
本來係去對面間美心, but 臨過馬路時立眼見到呢間掛出面個招牌, 一來自己5 多like 美心, 二來自己不嬲都想印度茶, so 就算過一半馬路都行返轉頭。環境:1.) 由於點半關係, 一入去間都有一半吉位, but 檯都擺得幾密;2.) 張檯布有幾笪仔污漬, 相信係上一手汁滴落去; 而且應該先走關係, 佢執漏一張用過紙巾檯面;3.) 燈光都幾柔和, 食到一半仲有音樂聽;4.) 廁所都幾乾淨, 不過細, 一個廁所裡面再分男女格。服務:1.) 4 眼仔仔識聽5 太識講中文, 點食時主要講英文; 我問佢有咩特飲佢都答英文, 另都識講可樂雪碧橙汁囉~ hahahaaaaaaaaaaaaa;2.) 女侍應就only 英文溝通, 臨走我講一句「Very Good」, 佢笑住咁答「Thz」;3.) menu 上原本只得「酸辣汁(定甜畯汁?~) 咖哩豬肉」, but 5 想食豬肉, 問4 眼哥哥仔佢都肯俾我轉牛肉。食物:叫兩個lunch set, 再加$8 加兩隻咖哩角1.) 印式扁豆湯- 濃度適中, 有少少辣味, 幾好飲;2.) 港式外形咖哩角, 而餡料係印度式薯仔青豆, 味道一般姐;3.) 酸
環境:
3.) 燈光都幾柔和, 食到一半仲有音樂聽;
4.) 廁所都幾乾淨, 不過細, 一個廁所裡面再分男女格。
服務:
食物:
叫兩個lunch set, 再加$8 加兩隻咖哩角
1.) 印式扁豆湯- 濃度適中, 有少少辣味, 幾好飲;
3.) 酸辣汁(定甜畯汁?~) 咖哩牛肉配白飯- 牛肉有四舊, 飯比較快凍, 牛肉5 un, 佢咖哩中間落芒果jam, 咖哩5 太辣, 仲有少少甜甜地, 佢又落番茄, 好好味呀~~
4.) 蒙古咖哩羊肉- 究竟係用印度方法煮隻蒙古羊, 定係蒙古式煮法咖哩羊呢?~ hahahaaaaaaaaa~ 不過咖哩都好好味呀, 比較辣(我好鍾意食辣), 有四舊羊肉, but 我絕少絕少絕少食羊肉, so 冇乜特別感覺, 只係覺得羊肉冇羶味, & 5 係太un;
5.) 烤餅- 有三塊, 有少少, 都幾「林」, 不過我都係覺得尖咀重慶間新德里烤餅好食。
兩人埋單都係$89, 我覺得都好抵食~
可惜我5 係呢頭住& 返工, 如果5 係我一定會成日落去食呀~