2019-03-24
荃灣嘅路德圍不嬲都出名多嘢食🙆🏻🙆🏻今日朋友就帶咗我嚟呢間來多碗食車仔麵🍜呢間來多碗裝修用咗紅色為主❤入面幾新淨 整體都幾乾淨整潔牆上面嘅畫好得意 有啲Q版嘅車仔麵餸 望住食都幾開心🤓🤓呢度同平時食開嘅車仔麵一樣 要喺門口同姐姐講食咩麵底同咩餸🗣嗌完就可以俾錢 之後姐姐就會將碗麵送去我哋張枱喇🍽我同朋友各嗌咗一碗車仔麵🍲麵底除咗有平時食開嘅公仔麵 米線 米粉 河粉 瀨粉 粗麵 幼麵 油麵 出前一丁 仲有🥦菠菜麵同埋新鮮烏冬 加底要加三蚊 如果嗌出前一丁 菠菜麵同埋烏冬都要加3⃣蚊一麵五餸 $50我今次就嗌咗出前一丁 餸叫咗五款分別有 滷水豆卜 甜心蘿蔔 蠔皇靚花菇🍄 油菜🥬同惹味豬腸🐷 姐姐畢餸都畢得幾重手 全部都大大舊大大份🆙 湯底滷水味幾香濃😋 唔會太咸 花菇真係好厚肉 每食一啖都好滿足😍😍 仲有三大舊真係好抵食 蘿蔔係我每次食車仔麵都必嗌嘅餸 呢度嘅蘿蔔都冇令我失望 煮得好軟腍 又入味 食落仲有蘿蔔嘅甜味👍🏻👍🏻 豬大腸好乾淨 隻色都好靚 豆卜又腍又索湯 再食埋油菜 呢個車仔麵好豐富🤗🤗一麵四餸 $43朋友嗌咗油麵 秘製牛腩🐮 馳名辣魷魚🦑 蠔皇靚花菇 同惹味豬腸 佢同我一樣大讚
今日朋友就帶咗我嚟呢間來多碗食車仔麵🍜
呢間來多碗裝修用咗紅色為主❤
入面幾新淨 整體都幾乾淨整潔
牆上面嘅畫好得意 有啲Q版嘅車仔麵餸 望住食都幾開心🤓🤓
嗌完就可以俾錢 之後姐姐就會將碗麵送去我哋張枱喇🍽
我同朋友各嗌咗一碗車仔麵🍲
一麵五餸 $50
一麵四餸 $43
朋友嗌咗油麵 秘製牛腩🐮 馳名辣魷魚🦑 蠔皇靚花菇 同惹味豬腸 佢同我一樣大讚花菇👍🏻 試咗佢嘅魷魚都好爽口
我哋見到呢度嘅🍗魔鬼雞中翼都唔貴 $18蚊有三隻
嗌咗一碟嚟試下 三隻雞翼都大大夠好厚肉 但估唔到個樣同食落口係完全唔同感覺😎 望落似係普通雞翼 食咗先明白點解佢叫👻魔鬼雞中翼 原來係用咗呢間鋪頭特製嘅🌶魔鬼辣醬嚟整 真係超級香辣 食到辣嘅朋友可能嚟挑戰下😝😝 最神奇嘅地方係雞翼望落一啲都唔紅 完全唔似落咗辣椒 但居然食落會咁辣 真係好有驚喜😻 同埋呢個雞翼係凍嘅 口感都幾特別