4/10 (Tue)Dinner又係同食齋朋友0既飯局,今次揀0左東方小祗園,只因食齋朋友強力推介!!經過之前一次叫0左好多食唔晒0既慘痛經驗,今次明顯收斂好多,淨係叫3、2樣就算。炸春卷﹣基本上有我,幾乎就有炸0野0既存在。炸春卷顯然唔係新鮮炸好,應該擺0左段時間,但都無影響佢0既鬆脆口感。粟米粥﹣lee樣係我個人喜好;粟米粥比上次天后齋舖質素好0左好多好多,但始終唔係我兒時食過果種味道,再者,碗粥唔知點解多0左D唔應該屬於佢既0甜味,我指沙糖0既甜...(怪!!)素生炒骨﹣一上檯,我同朋友都唔信佢係齋,淨睇樣同肉類生炒骨100%一樣,食落又有90%似層層咁抵死!朋友笑言可以呃到一個嗜肉如命0既朋友添∼齋鹵味﹣不過不失,但比天后果間為好。
4/10 (Tue)Dinner

齋鹵味﹣不過不失,但比天后果間為好。