2016-03-07
忙左成個星期,到左星期五林住食好D,但係老公又唔想周圍去,就反入tuenmun先食晚飯,本來林住去食怎德國野,行過SCHOOL FOOD 又見無咩人,又只係等一張櫃就改食SCHOOL FOOD,一直好想試,今日終於試到⋯⋯我地叫左一個拉麵,一個八爪魚飯,一個明洞炸物拼盆⋯⋯香濃湯拉麵個湯都真係幾好飲又辣,加幾條不知明的泡菜,個麵質地幾好食,有點似公仔麵,但係個麵份糧係正常的三分之二,個湯個味似係好濃的泡菜汁,可能我同老公等左好奈先有得食所以覺得個味OK,衣家林起作為一個即食麵62蚊又真係好鬼貴。老公叫左個八爪魚飯最滿意,一半係新鮮蔬菜,一半係飯,加八爪魚粒,仲有D沙拉油的汁,中間有D 脆脆分開左D 飯同沙律,個飯食落個味似壽司飯,但比較多汁,D 八爪魚就好鮮甜,配合得幾好。。。明洞炸物拼盆,炸薯條就係炸著條,雞肉丸入面有玉米,比較乾身,不好食,炸年糕,對我黎講都係炸年糕,老公就好鐘意,佢係年糕控,沙律D菜都幾新鮮⋯⋯順帶一提,呢到食飯有限時,由ORDER到有野食差不多要20分鐘,上菜時間真係有D 太奈,係到食完我仲要買壽司外賣反屋企食⋯⋯
我地叫左一個拉麵,一個八爪魚飯,一個明洞炸物拼盆⋯⋯