2023-05-25
Bookmark左依間餐廳好耐,都對佢有啲期望。但今次試完真係覺得好伏。本身諗住試佢哋嘅$680 tasting menu。佢哋嘅社交平台同website都有寫/po過,所以我都冇特登打去confirm有無tasting menu食。但一去到個staff就話因為原本嘅廚師唔做啦,新廚師要下個禮拜先做到tasting menu,所以今次淨係得A la carte menu。其實聽到新廚師都已經覺得伏伏地,但坐低左就試埋佢。1. Charcoal Grilled Octopus with Cauliflower $228食到有炭燒味嘅,但煮得有啲老。小食黎講份量唔太細。2. Australia Wagyu Deckle M9 $398依個牛扒肥到痴左線。。。完全食唔到肉。雖然有同個staff講,佢哋有幫忙燒熟啲,但燒完都係咁。3. Australian Red King Prawn $298我。。。食唔出依隻係紅蝦。🥲食落去好”霉”呀。個意粉嘅味道就正常嘅。講真,對依餐飯好失望。可能係我唔好彩啦岩岩轉左個廚師。見佢哋好多好評,但今餐真係俾唔落。
食到有炭燒味嘅,但煮得有啲老。小食黎講份量唔太細。