2011-10-10 24 views
之前見到報章報導呢間舖頭D嘢好食, 上黎食評又話正, 尋日同太太特意過去試下啦.我哋去呢間新舖黎, (食飽行返去舊舖, 見到只係賣外賣糕點了)入去咁啱有人埋單, 所以即刻有位坐低:1. 南瓜糕: 老婆食咗之後話勁正, 必食2. 杏仁糕: 佢話只係麻麻地, 好似用咗杏仁油. 只我覺得味道都OK, 幾有杏仁味.3. 雪耳紅棗糕: 雪耳都幾多, 又有紅棗味. 清而唔過甜, 正.4. 桂花糕: 幾清香, 不過我覺有少少過甜.5. 薑汁番薯糕: 有番著同薑味既, 不過味道好似都幾淡, 我老婆都話好麻麻.6. 芋頭糕: 佢哋煎返熱俾我哋, 食落都幾好味, 有粒粒芋頭喺入面, 老婆話新年買D返屋企煎.7. 芝麻砵仔糕: 芝麻糕黎既, 不過用砵仔糕個碗做定型, 但係味道好正, 芝麻味夠香, 紅豆都唔太少.8. 墨魚卷攦粉: 叫咗中麻辣, 同其他食評講既一樣, 唔夠麻, 而且墨魚卷有少少過鹹.9. 豬頸肉攦粉: 豬頸肉夠厚, 老婆話D肉有D"o鞋".10. 豆漿: 味道唔錯, 老婆都滿意.最後食飽都買咗老婆都要買D南瓜糕同芝麻砵仔糕, 俾佢嫲嫲試下喎.今日變咗食糕餐多過食攦粉但係冇咗之前食評講既食夠$3

入去咁啱有人埋單, 所以即刻有位坐低:

1. 南瓜糕: 老婆食咗之後話勁正, 必食

4. 桂花糕: 幾清香, 不過我覺有少少過甜.
, 芝麻味夠香, 紅豆都唔太少.
9. 豬頸肉攦粉: 豬頸肉夠厚, 老婆話D肉有D"o鞋".
10. 豆漿: 味道唔錯, 老婆都滿意.

今日變咗食糕餐多過食攦粉

但係冇咗之前食評講既食夠$30有糕點送...

最後一提就係有位阿叔服務非常好, 唔知仲以為佢係老細 (因為佢埋單時叫我去收銀處俾老細埋單先至知道, HAHAHA)
2011-10-09
$50 (Lunch)