今日請朋友到這家小店吃午餐, 第一次光顧. 整體來講,我覺得好好食,做得很用心,大致好滿意,但仍想俾d意見. 餐湯是忌廉湯,加了一點薏米,很有心思. 伴碟的沙律好正,可惜只有一啖咁多. main course, 朋友揀茄汁意粉,我揀三文魚意大利飯. 意大利飯係口味偏濃的食物(有芝士), ok. 朋友的意粉汁加了cream,變左又係偏濃的口味.再看隔離枱朋友order 牛排,上面又淋左個creamy source! 同日lunch set 還有pizza (芝士), 又係d濃味的東西. 甜品係朱古力brownies,又係勁濃味.再看看其他食評家影出來的食物,看來好多都係用creamy source. 我只光顧了一次,可能我的意見不能作準.但單看我今日的 lunch set menu, 咁多creamy sources 和濃味的食物,我覺配搭唔夠好,太偏重一面, 好heavy.想再光顧, 因為食得開心. 但希望大廚設計餐廳時可以細心d. 加油.
今日請朋友到這家小店吃午餐, 第一次光顧.

甜品係朱古力brownies,又係勁濃味.

加油.

2010-08-23
$80 (Lunch)
  • 意大利飯