2012-03-30 28 views
今日放假, 就同女朋友一齊去呢間飲下茶, 睇下係唔係真係咁好食~我地9:45 去到, 都已經好多人, 結果10點拎完籌都要等一個鐘先有得入去食, 不過冇所謂啦, 等咪等~11點入去食啦, 由於係入門口前已經點好曬要食d乜, 所以d 野食都黎得好快~第一個就黎呢樣!!!!!酥皮叉燒包!!!!好好食好似食菠蘿叉燒包!!!!!正!!!!!!!外表係酥脆的!!!!!蘿蔔糕都好滑好軟~腸粉就一般, 冇乜味, 唔係太香口馬拉糕熱辣辣, 好鬆軟!!!!蝦餃雖則同出面好似冇乜分別, 但我個人覺得就好彈牙奶皇包入面d奶皇好香~佢應該試整流沙奶皇包~腐皮卷有「九」王係入面, 好脆口糯米雞就好大隻!雖則料就差少少, 但整體都ok食左咁多野連$2/人的茶錢都係$13x, 幾抵食~一定會再黎食多幾次。食緊野個陣, 見到老闆周圍走, 又教人點食蘿蔔糕/燒賣先係最好食, 又幫手執下位咁, 感覺上真係好nice, 連我自己跌左隻筷子落地...我想搵人黎換時, 佢地已經聽到跌野落地的聲音, 跟住即刻拎新一對黎~今次我地都覺得服務真係幾好~
酥皮叉燒包
第一個就黎呢樣!!!!!酥皮叉燒包!!!!好好食

蘿蔔糕
蘿蔔糕都好滑好軟~
叉燒腸粉
腸粉就一般, 冇乜味, 唔係太香口
馬拉糕
馬拉糕熱辣辣, 好鬆軟!!!!
蝦餃
蝦餃雖則同出面好似冇乜分別, 但我個人覺得就好彈牙
奶皇包
奶皇包入面d奶皇好香~佢應該試整流沙奶皇包~
腐皮卷
腐皮卷有「九」王係入面, 好脆口
糯米雞
糯米雞就好大隻!雖則料就差少少, 但整體都ok

食左咁多野連$2/人的茶錢都係$13x, 幾抵食~
一定會再黎食多幾次。

2012-03-30
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
酥皮叉燒包
蘿蔔糕
馬拉糕
蝦餃
奶皇包
腐皮卷
糯米雞
  • 酥皮叉燒包.