2020-12-06
成日經過見到間野要排長龍,所以一路冇機會試。咁啱今日放假就陪老婆去排下😃今日嚟到尖沙咀分店,地點方便,就係海港城正門長樓梯隔離。不過餐廳座位唔多,雖然前面得七個人但都等咗差唔多25分鐘先入到去坐。內部裝修唔錯,我哋叫咗Crazy Chocolate,炸墨魚嘴,蒲燒三層鰻魚滑蛋飯同埋澳洲和牛肩肉扒溫泉蛋飯-🥢Crazy Chocolate ($55)嚟到呢度必嗌嘅signature嘢飲,賣相已經好吸引,望落似係一件藝術品多過一杯朱古力,啲content係多到流晒出嚟,表面灑滿咗黑白朱古力碎,飲落好濃香但又唔會好heavy,暖暖地咁樣秋冬飲一流🙃-🥢炸墨魚咀($48)比想像中大碟,但真係幾好味,咸咸地,炸粉唔會太厚,配埋個蛋黃醬食幾好味,適合一大班人食嗰陣叫😋-🥢澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 ($158)雖然呢度啲碗唔係話大,但和牛真係俾咗算多,而且塊塊都算厚,肉味香濃,有少少食刺身嘅感覺🙆🏻♂️而溫泉蛋同埋珍珠米飯都係來自日本,撈埋一齊食口感一流🤭-🥢蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118)呢個飯三塊鰻魚都一樣好厚肉同少骨,啖啖肉,而且唔會落咗太多醬汁蓋過咗魚本身嘅鮮味,撈埋滑蛋同飯食,口感非常豐
🥢Crazy Chocolate ($55)
🥢炸墨魚咀($48)
🥢澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 ($158)
🥢蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118)
呢個飯三塊鰻魚都一樣好厚肉同少骨,啖啖肉,而且唔會落咗太多醬汁蓋過咗魚本身嘅鮮味,撈埋滑蛋同飯食,口感非常豐富🥳
總括嚟講,我相信我會好快再嚟食過😎