2013-03-01
一品真係成日都有好多人排隊等位 一等就差唔多成個鐘對於唔係好識路既人黎講可能就要 google map喇 因為都唔係近地鐵站的價錢都唔算平 但份量都叫OK 但主要係真係幾好食食一品雞煲 POST幾張雞煲先啦梗係佢入面有好多材料調味 芫茜、花椒、洋蔥 應該有D八角之類唔知名既調味材料但就係因為咁多野 咁重口味而好好食!!!我地食微麻辣 但其實已經夠辣 一開始食唔覺 但愈食會愈FEEL到麻~~好正不過有少少咸 我自己食到覺得OK 唔慣重口味既人可能麻麻熱辣辣既雞煲正!!我地仲有叫響鈴、生菜、烏冬之類其實單叫D菜都30幾40 打邊爐黎講都幾貴但佢D響鈴真係新鮮脆既 唔係淋既仲有烏冬真係係正方形既手打烏冬好好食 唔係圓圓地酸酸地既平價烏冬同埋原來叫一客烏冬已經有兩底比你 好似圖中咁所以叫一客烏冬已經好夠必叫!!!! 墨魚滑真係正到痺~~~但原來雙併係抵過單叫嫁!!單叫講緊係60幾蚊 雙併係多同一份量既魚滑但只係80幾90蚊!!!總結一品咁多人去食 主要係佢辣得好食野味!!! 同埋D雞真係嫩雞唔似得創興果間任食又"鞋"又
一品真係成日都有好多人排隊等位 一等就差唔多成個鐘
價錢都唔算平 但份量都叫OK 但主要係真係幾好食
食一品雞煲 POST幾張雞煲先啦梗係 佢入面有好多材料調味 芫茜、花椒、洋蔥 應該有D八角之類唔知名既調味材料
但就係因為咁多野 咁重口味而好好食!!!
不過有少少咸 我自己食到覺得OK 唔慣重口味既人可能麻麻
熱辣辣既雞煲正!! 我地仲有叫響鈴、生菜、烏冬之類
其實單叫D菜都30幾40 打邊爐黎講都幾貴
但佢D響鈴真係新鮮脆既 唔係淋既
同埋原來叫一客烏冬已經有兩底比你 好似圖中咁
所以叫一客烏冬已經好夠 必叫!!!! 墨魚滑真係正到痺~~~
但原來雙併係抵過單叫嫁!!
單叫講緊係60幾蚊 雙併係多同一份量既魚滑但只係80幾90蚊!!! 總結
唔似得創興果間任食又"鞋"又無咩肉又雞胸
同埋真係必點墨魚滑!!! 無得輸~~
Other Info. :
叫蔗水一齊飲會比單人叫汽水抵