2010-01-29
由一開始聽到華星呢個名,我已經即刻諗起以前個間唱片公司,Eason以前個個年代,仲諗緊關唔關事,今日黎到真係見到好多華星年代嗜唱片封面圖片,真係搞笑!! 仲見到Eason黎緊個Concert既Poster添呀,唔知會唔會有一日見到佢呢,哈哈。今日去灣仔稅務大樓做D野,之後又要返HKU,中間梗係要搵個地方食飯啦,因為前兩日食得太多啦,所以都係食D清D既野好D,就醒起呢間冰室就黎啦。我大概 1:30 黎到,嘩,全場爆哂,好多人呀! 不過我一個人即刻有位坐,但就同人搭檯啦。發現佢呢度清一色男既服務員,唔知係咪因為手腳快D呢?佢地個個都幾好幾有禮貌,無咩服務既問題出現。入到去其實都無咩揀架啦,叫左個常餐,眼見身邊既人都係識呢個或者豬仔包,我得一個人,所以下次先再試佢既豬仔包啦。首先係火腿炒蛋配多士,我好鍾意佢個多士呀! 厚得黎非常軟熟,烘左硬硬地但又唔會係勁脆咁。表面有好香既牛油味,連火腿蛋一齊食變左腿蛋多士,正! 火腿薄薄兩片無特別,不過炒蛋就真係好食啦。佢又唔係話勁滑,好多蛋漿咁,但就好香蛋味,而且唔會炒得好老,總之就好好食,蛋真係永遠最好食既食物!叉燒通粉OK,湯底夠味,D叉燒俾我想像中
叉燒通粉OK,湯底夠味,D叉燒俾我想像中好,好有肉味,而且有少少肥,唔錯!
餐茶叫了咖啡,這個就比較淡了一點,不是很重咖啡味,帶點微酸,不過不失。價錢不是特別平,不過是好吃的! 有興趣再來吃吃。=)