2020-09-04
疫情其實都少咗好多出街食,但係見近排穩定返啲,就難得出去食返一餐,日日食屋企野真係好悶㗎。咁啱去到銅鑼灣見到御好燒,同朋友就心思思想去自己整同買加有得食。本身佢之前諗住一人一個主食,點知原來佢放題有第二個人半價嘅優惠,於是我同朋友就費事選擇困難症,直接叫咗放題!有燒肉、大阪燒、文字燒、廣島燒、燒肉、仲有粟米等等,兩個人夾埋+1都係$330咋!我哋試完大阪燒同文字燒之後,我哋都一致認為大阪燒係好食啲嘅,因為文字燒好似炒菜咁樣,好散一pat嘢,所以如果真係想有啲餅嘅形狀,大阪燒會好啲囉。環境方面, overall都坐得好舒服,而且近窗感覺上都有叫做有少少景觀,只不過係因為鐵板嘅關係,餐牌同菜單難免都會有少少油膩。同埋,我勁推介五花腩,雖然真係超級肥,但係真係超級好味,減肥只係一個口號。