旺角真係有超多間cafe,今次同朋友就黎左呢間,首先讚下個名改得幾好,有double meaning!雖然唔算好大,但空間都okay,坐得舒服👍🏻3人或以上就可以叫party set,有兩款揀,兩個都ok既,但貪心既我地就揀左b,好似多啲野食😆😆逐樣野食講,沙律叫左田園沙律,侍應好好人,主動講平時比較多人叫日式芝麻醬,但可能我地沙律都偏好西式既感覺,我地都係叫左意大利油醋汁,其實油醋同沙律都好夾,因為都係帶點fresh既感覺。小食,一上碟我地勁開心,因為真係好多野食,又要讚下侍應溫馨提示我地薯條要襯熱食,所以我地都即刻試左個薯條先,芝士熱得黎唔會稀,醬汁既感覺掛喺薯條上勁夾!真係無得輸🤤🤤另外仲有吉列蝦、雞串、咖哩角、蜜糖雞翼、豬頸肉、粟米墨魚餅,每樣都好惹味,同埋泰式豬頸肉既醬汁,唔係普通嗰個甜辣醬(平時好多都用m記嗰隻泰式辣醬),雖然都係甜酸辣,但食到有啲唔同,可能係因為濃稠度同味道多啲層次既感覺。另外本身我地有啲疑惑個芝士汁焗蔬菜,因為小食裡面爭佢一樣,可能因為要焗就需時,上枱時係熱辣辣既😆😆正~我都特別喜歡芝士或者白汁去焗西蘭花,味道好夾!不過同薯條一樣都要襯熱食先最正。之後就

之後就係主菜啦!我地揀左黑松露海鮮意大利飯同埋抗氧黑蒜忌廉汁意粉。餐牌已經講明個意大利飯有咩海鮮,冇花冇假。其實我係幾鍾意食意大利飯,但好怕煮得硬會''銀''胃,呢間冇呢個問題,食得好滋味😋😋黑松露喺西餐配搭上好似好百搭咁,呢個飯都當然一樣正啦😝。另一個主菜,我地係俾黑蒜吸引左,味道相對勁啲,同埋感覺黑蒜都係啲中式野,配落意粉到又幾得意。

甜品係一口糯米滋,由於太快食左唔記得影😂😂😂不過諗返可以攤一陣先食,因為雪櫃剛拎出黎係有啲實,軟返少少應該更好味。

最後要提下飲品,係任飲既,但就唔係一人一杯,係幾款當中最多選兩款,會一jai jai咁上,仲會有一款是日特飲。我地就揀左荔枝紅茶同巨峰提子乳酸,荔枝紅茶係有荔枝既甜味,再由紅茶中和返,幾好,不過個人更喜歡巨峰提子乳酸,甜甜地酸酸地☺️

另外一提,cafe寫繁忙時間限坐三小時,其實都好好,好足夠😆真係好適合大家來gather!
  • 黑松露海鮮意大利飯
  • 無得輸芝士薯條