2010-01-07 4 views
之前食過一次freshness burger,曾講過絕對唔會再幫襯。不過今日都係幫襯左佢,因為佢正正係HKU對面,實在太方便,我唔駛再行上行落,而且我又得好少時間。所以就係度買個包拎返OFFICE食,雖然我係外賣,但我都無要佢個袋,就咁拎住個包就返HKU啦。買左個特級牛肉芝士漢堡,因為睇哂所有都係覺得呢個最吸引,只買漢堡索價$33,如果跟餐就要加多$24。我買既時候一個客人都無,入面D店員都好似好得閒咁,睇黎無咩生意喎。個包拎到返OFFICE都仲熱辣辣的,打開賣相比我上一次於旺角吃的好,感覺起碼較認真。看到很多醬汁如茄汁和芥辣,但它們也沒有搶了包的味道。依舊勁多洋蔥,不過洋蔥味也不算很突出,是可以接受的。蕃茄生菜也算是新鮮,而且生菜脆脆的,挺不錯。主角牛肉較乾身,真係無咩肉汁。不過都好在有D炭燒味,同埋牛肉味都算夠的,但反而唔係好食到芝士......吃畢這次依然覺得呢間D BURGER真係麻麻地,有得選擇我都唔會幫襯,不過又覺得今次已經比我上次食好食左好多,下次如果再無選擇既情況下我都願意買佢黎食的。

$33 (Lunch)