2019-12-23
直接入題 二話不說鮮果香片 FRUITEA JASMINE $45 鮮果茶其實都係第1次試依家店,所以就請店長講解一下當然SIGNATURE就要試真一點佢既味道標準的 700ML杯子,但第一眼就睇得出佢地既設計係有心思同講究, 絕對唔會杯. 用左磨沙視覺去包裝杯身, 增加個飲品的冷凍視覺味道店長自信地講到: 生果係每日購買的新鮮時令水果,今次依杯飲品入面就有青提、西瓜、菠蘿、士多啤梨、西柚、奇異果、青檸, 多種水果堆放而成! 拎上手非常重手同埋質到滿滿. 有質又有量! 本次要指名, 佢地既菠蘿係唔酸唔會整到個口麻麻, 絕對勝過高級超市的新鮮菠蘿片. 整體口味, 非常清新 感覺有如即開新鮮生果粒 絕無半點氧化或乾身苦澀我自己覺得建議食法: 應該係飲一兩啖先濕下個口, 之後開蓋食反幾啖生果肉! 因為咁先食得出邊款生果既滋味! 同埋可以新鮮味多元化D同LAST得耐D! 2下啜哂就真係會唔夠啵! 當然第2食法就係當佢係生果杯一啖啖咁放入口, 其實我拎左出黎影相, 1舊菠蘿都要分好幾次黎咬先食得完, 睇黎放LUNCH無心水或者想健美一點既女OL可以考慮下生果杯當LUNCH食呢。之後呢 拍檔都唔執
鮮果香片 FRUITEA JASMINE $45 鮮果茶
其實都係第1次試依家店,所以就請店長講解一下
當然SIGNATURE就要試真一點佢既味道
我自己覺得建議食法:
之後呢 拍檔都唔執輸 , 叫左杯鳳梨奶蓋大理石($47)Pineapple cheesy marble
聽店長介紹,因為沙冰天然紋路同大理石相似因而得名。由於剛剛杯鳳梨好大舊又甜既關係 , 所以追加指明要飲,飲落口感係好似有個菠蘿果肉絲碎上,絕對新鮮清甜又入味。而奶蓋本身就混有小許芝士調製,精緻在唔會太過膩或過度濃厚,有食CHEESE CAKE既味但又係飲緊野既口感,真係百感交集!
建議食法:
1開始飲哂D汁,之後食果肉,最後先當佢甜點咁食埋佢D奶蓋. 或者 飲一啖食一口行一行FEEL 一FEEL 慢慢細味依杯飲品!
見到旁邊有英記茶莊既產品又好似同佢地有D關係, 而店長說明佢地對茶葉既講究同功力, 加上佢地既大型濾水器同冷壓造茶技術, 在小小的一家店內,飲到極致既飲料,而又係非常大眾化的價錢,真係值得致敬,快快再試!
愛茶
尖沙咀金馬倫道21號地下D舖
Other Info. :
非常清潔 ! 很尊重食客 及 推動環保! 行過可以停一停抖條飲反杯野再差下電