2022-12-16
家姐買左啟岸 今日叫我去佢屋企玩,經過樓下見到有一間專門賣台灣嘢嘅外賣舖頭咁我就買啲上去同家姐一齊食。 我見佢啲貨係寫住台灣直送, 咁梗係要試下啦。而家仲可以whatsapp(64686503)落單自取,超方便。台式烤雞腿便當$55之前喺臺鐵上面食雞腿便當,我到而家都好掛住。而家竟然可以喺呢度食到,真係好開心 。雞腿嘅醬汁香濃,肉質嫩滑,而且好大隻🤩食完好滿足。蛋餅總會(玉米、起司、鰖魚、肉鬆)$45我心心念念嘅台灣蛋餅呀!!我見到佢有粟米、起司、鰖魚、肉鬆咁多種餡料比我揀,我貪心啲乜都擺曬落去!!!所以就嗌咗個蛋餅總滙。一咬落去就係台灣嘅味道。掛住台灣嘅你一定要嚟食蛋餅呀。鹽酥雞-大$36鹽酥雞炸得非常香脆, 厚肉多汁,一啖一舊,爽呀!份量仲要好大,比其他店舖有良心好多。炸物拼盤$60炸物拼盤有:鹽酥雞、甜不辣、四季豆、雞肉捲、地瓜薯條、花枝丸。全部都係地道嘅台式小食,嗌一個拼盤就可以全部有得食,炸物香脆美味。紫薯黑糖鮮奶$27咁凍嘅天氣梗係要番杯紫薯黑糖鮮奶溫暖下自己啦!紫薯香氣四溢,黑糖甜度剛好,奶味濃郁。三者混合埋一齊喺寒冬入面溫暖到心坎中,有種好幸福嘅感覺。 真台
台式烤雞腿便當$55
蛋餅總會(玉米、起司、鰖魚、肉鬆)$45
鹽酥雞-大$36
炸物拼盤$60
紫薯黑糖鮮奶$27
真台客
🎈 馬頭圍道63號啟岸地下13號舖
whatsapp落單自取:64686503
#hkfoodie#hkol#cninefoodie#yummyfood #mychoices#hkig #hkfoodie #eatfamous #eatright #eatwell#啟岸#紅磡#美食#高質外賣店
#台灣人老闆