2019-07-01 28 views
9:30先係粉嶺工業區收工。諗住求其去食個牛腩麵就返家。點知駕車途中停燈位時見到一間舖頭好多人等緊位。仲要門口停到車個下最完美。呢間小舖係食麻辣粉加串燒。可能我一支公關係。唔駛等太耐就有位。舖內雖小但未去到有壓迫感的感覺。仲有牆上餐牌都展示晒大部份出名食物及燒物。講真我好喜歡這些餐廳。一目了然。香港特式。我點了重慶紅薯粉🍠粉/燒通菜/燒帶子/燒茄子🍆。重慶紅薯粉配了最愛的豬腸/鮮魚腩。配料多款..入口更覺豐富。鮮魚腩真值得一讚。去到9:30這些時間。一般餐廳既鮮魚腩都比較不新鮮。但他的鮮魚腩好滑好新鮮。入口仲有些小鮮魚味。雖然麻辣有些小遮蓋。但本人依舊食得出。燒通菜。一般串燒都以燒韭菜為主。以第二款菜為特式。通菜燒得恰到好處。不會太乾身食到入口香。加入埋香料更可口。相比韭菜更小了一種「菜青」味道。燒帶子。意想不到的大型帶子。咁大隻係街市買都好貴。但餐廳燒得好多汁不太乾身.入口甜美。師傅個功力有返咁些上下燒茄子🍆好多串燒店都有做。但係串串香見到的燒茄子很香。同香料蒜蓉配搭好平均。不會掩蓋了茄子獨特的香味和口感。師傅真有一手。

我點了重慶紅薯粉🍠粉/燒通菜/燒帶子/燒茄子🍆。

2019-06-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
  • 燒通菜
  • 燒帶子