2024-05-25
是日點咗以下三樣,本來想邊點邊食,但三文魚籽海膽大滿足迷你丼嚟咗已經大失所望。再加點火炙海苔三點及新鮮貝三味壽司,更係失望到極點,埋單就走。最後睇返張單先發現,12分落第一單,26分已經埋單,前後14分鐘,快過食快飯。三文魚籽海膽大滿足迷你丼圖片顯示個丼份量係充足,名稱亦自稱大滿足迷你丼,可惜細份到想喊,海膽份量連圖示一半都冇。飯嘅醬油反而非常多,最後個飯係勁鹹濕!!!真係字面上又鹹又濕。火炙海苔三點同新鮮貝三味壽司同時係送到,店員提醒先食海苔三點,但其實海苔喺當刻已經唔脆,質感同我埋單之後食拉麵個碗邊嗰塊海苔一樣。咁係為咩要提醒我哋食先?唔通唔快啲食,塊海苔會滴水?三件中其中一件係火炙蝦,火炙就火炙啦,加牛油燒?咁點解唔整茄汁蝦?蒜蓉開邊蒸丫不如。搞創意料理就應該學吓明將。新鮮貝三味壽司細!帆立貝大概兩片手指公指甲咁。另一兩件我已經冇心情食,同行嘅食咗。另外就係鹹濕飯。其實材料新鮮真係需要咁多醬油?我唔係專家,留俾其他人思考。
三文魚籽海膽大滿足迷你丼
火炙海苔三點