2018-03-22 90 views
本人最喜歡東南亞菜,尤其泰菜。上星期剛剛去完曼谷,又想再回味一下泰菜既美味😋餐廳地點方便,地鐵站兩分鐘就到啦,雖然地方唔大,但裝飾好有心思,最喜歡天花頂舖滿既彩色傘,環境充滿東南亞氣氛,餐牌以木板製成封面,未用餐整體感覺良好。食物我點了一個細冬陰功、紅咖哩豬肉飯、芒果糯米飯。冬陰功材料好足,有大量菇、兩隻蝦size都唔細,去了蝦腸感覺乾淨,食落好放心,味道方面偏辣,怕辣的人就應該受唔住啦,但本人最愛辣,所以呢個湯對我來說正好,湯內有唔少材料,所以味道好濃,泰國當地都未必有咁足料同濃味既冬陰功,推介!紅咖哩豬肉飯都係材料充足,有豬肉片、茄子、不同的泰國蔬菜、用料好多夠惹味,仲有金不換提起了整碟菜既香味,好食!好掛住泰國既芒果糯米飯,所以要點😁雖然份量偏少,但勝在賣相有心思,椰汁亦夠多夠香。服務亦周到,侍應會主動加水,最後兩個人食左$253,食飽飽滿足的一晚。
本人最喜歡東南亞菜,尤其泰菜。
上星期剛剛去完曼谷,又想再回味一下泰菜既美味😋

餐廳地點方便,地鐵站兩分鐘就到啦,
雖然地方唔大,但裝飾好有心思,
最喜歡天花頂舖滿既彩色傘,環境充滿東南亞氣氛,
餐牌以木板製成封面,未用餐整體感覺良好。

食物我點了一個細冬陰功、紅咖哩豬肉飯、芒果糯米飯。

冬陰功

紅咖哩豬肉飯

好掛住泰國既芒果糯米飯,所以要點😁
雖然份量偏少,但勝在賣相有心思,椰汁亦夠多夠香。
芒果糯米飯

服務亦周到,侍應會主動加水,
最後兩個人食左$253,食飽飽滿足的一晚。

冬陰功
紅咖哩豬肉飯