2024-08-09
今日收工同幾個姊妹同事約咗食飯,咁我哋梗係一早就book定邊間餐廳去撐枱腳啦,我哋今次呢就揀咗喺OpenRice都好多好評嘅帝京酒店入邊一間殿大喜屋度食放題啦。咁呢間餐廳呢都幾誇張要早成個月前book呢先至有位。咁唔講咁多啦,我哋呢入到去呢一坐低覺得個環境呢已經係好乾淨啦。我覺得放題最緊要呢都係環境,食物衛生呢都要好先得,我第一個感覺你係十分之唔錯嘅。 咁跟住我哋就出去拎飲品啦,嘢飲嘅種類呢都極多啊,起碼有二30款亦都有啤酒飲啦,雖然我就唔飲。大家坐返埋位啦,就用QR code落單嘅,咁我哋當然都嗌咗唔少次身啦最近最近呢一度呢仲有魚子醬任食啊大佬,我未食過有其他放題呢?有魚子醬任食咁誇張嘅,不過我本人呢應該就唔係太好魚子醬,因為都係太鹹唔係咁啱我。不過呢度嘅煎比目魚就要一讚啦,唔似其他放題咁樣嗰啲熟食就似隔夜貨呢一度呢啲魚呢就真係有鮮味同埋啲肉呢唔會好粉嘅。而且喺出邊嘅區都有驚喜喎,竟然有任你拎嘅榴槤蓉,我就畢咗一大碗係好香好重榴槤味,我諗果肉嘅比例起碼都有90%值得一讚!最後埋單連加一都係$400左右絕對性價比高,同係日本食都係差唔多呢個價值得一試!