2023-04-18 299 views
下午茶想食個甜品,見到朋友介紹呢間有一個好吸睛嘅窩夫甜品,所以就決定一戰。 開心果檸檬蛋糕 $50另外一個餐牌推介,應該係期間限定。面層滿滿嘅開心果一入口已經夠晒香口。入面係一層好軟熟嘅檸檬蛋糕,口感已經攞晒分。蜜糖芝士奶蓋糯米窩夫 $112首先賣相已經一流。原粒青提夠甜,底有手工蜜瓜醬好特別。窩夫面頭少少脆,內裡少少軟我好鍾意,面加咗啖啖嘅芝士奶蓋,好香滑,但最精彩係碟中間嗰一大舊忌廉芝士,我忍唔住大口大口直接隊入口,嗰種濃濃嘅芝士味加埋厚身嘅口感,簡直正到暈暈地。用窩夫掘一pat一齊食又得,加埋幾甜又會痴牙嘅焦糖脆脆又係咁夾。食完知後,慢慢食埋枝啖啖嘅牛奶雪條,俾自己冷靜下,最後飲埋杯$38 凍美式咖啡,完美嘅下午茶,舒服晒。

開心果檸檬蛋糕 $50

蜜糖芝士奶蓋糯米窩夫 $112