2020-03-06
好多時肯表態嘅都係小店,但係支持黃店還支持黃店,好唔好食先係重點。而今次食到呢間係唔好食既。環境來講係幾靚嘅,鍾意打卡嘅人一定會中宜。坐得唔算好迫,加分。但坐得靚有咩用,嘢食真係唔得。【oreo milkshake】奶昔呢樣嘢都好難錯,但係呢杯係我人生飲過最難飲嘅奶昔。唔知老細係省時間幾杯一齊打?定係發緊夢?入邊嘅材料比例錯晒,我收到呢杯嘢飲唔夠5分鐘,佢已經變成一杯奶水。正常唔會係咁囉。係落得太少雪糕,定係冇雪糕?定係個雪糕唔夠凍?一嚟就收到杯咁嘅嘢真係好失望。係完全不能夠接受。如果偶爾一杯半杯係咁樣嘅質素,我應該去買六合彩。【鮮蝦珍珠帶子risotto】味道非常單調,唔夠調味,未到冇層次,佢食落似係用水煮咁淡。飯粒口感麻麻。剩係得一隻蝦,同埋少量嘅珍珠帶子,令到成碟飯非常單調。【野菌risotto】看圖都可以睇得出,又係一碗非常單調嘅飯。問題同上面嗰啲一樣,我兩碟都有食到,其實冇乜分別,小小冇誠意。總結,可能我真係咁好彩,成日遇到啲唔好食嘅黃店,最驚喜嘅係,咁餐最難食嘅,竟然係最難出錯嘅oreo milkshake。其實價錢唔算貴,但係呢餐,真係唔得。
但坐得靚有咩用,嘢食真係唔得。
【oreo milkshake】
【鮮蝦珍珠帶子risotto】