2022-12-03
呢間餐廳總共有兩間分店,一間係屯門,一間係元朗。屯門個間已經食過好多次🤤因爲性價比真係好高🤩晚餐黎講,真係算平靚正👍而今次行開元朗,就試下元朗呢間🤓本身已經知道呢間屯門分店好高汁,但元朗分店竟然…再!有!驚!喜!🤩🤩🤩每款菜式都無!叫!錯!好滿足,好好食,最重要係唔算貴😍餐廳出面有錶位Parking,但長期FULL,如果唔介意泊停車場既話,可以去隔離街既信和停車場,地址: 元朗屏會街13號。星期一至五 $21/1小時,星期六日 $24/1小時環境:地方都算闊落,一家四口黎既話可以坐卡位,係舒服既🥰如果兩個人黎既話,不妨試下坐高枱,本人本身唔係高,有D怕坐高枱,因爲怕吊脚😖會好辛苦。但呢度既高枱同櫈都係有脚踏位😍😍好似同坐普通枱一樣😌所以係舒服既。點解推介坐高枱?因爲佢有落地玻璃窗🤩可以望曬出面,採光度好,感覺好Chill,下午茶黎嘆杯野飲,吹下水,都應該會好舒服好正。今次兩個人去就叫左✨麻辣鴨血 $72呢款麻辣鴨血及湯底好正,好香,夠麻😋😋鴨血仲要好大塊🤩睇相你就知,唔睇以爲係一大片豬潤,真係又厚又大塊,而且好多汁,好入味。裏面仲有好多芽菜、豆腐等等既配料。豆腐吸曬D湯汁,好邪惡,但好
而今次行開元朗,就試下元朗呢間🤓
每款菜式都無!叫!錯!好滿足,好好食,最重要係唔算貴😍
環境:
地方都算闊落,一家四口黎既話可以坐卡位,係舒服既🥰
今次兩個人去就叫左
✨麻辣鴨血 $72
呢款麻辣鴨血及湯底好正,好香,夠麻😋😋鴨血仲要好大塊🤩睇相你就知,唔睇以爲係一大片豬潤,真係又厚又大塊,而且好多汁,好入味。裏面仲有好多芽菜、豆腐等等既配料。豆腐吸曬D湯汁,好邪惡,但好正!推薦推薦🥳🥳真係要試下。
✨桂花梨黑醋骨 $90
個人本身係好中意食咕嚕肉、黑醋骨呢類酸酸甜甜既野食😂😂基本上出去食飯如果餐廳有呢D食物既,我都會叫。但真係唔係度度都整得好食,整得皮又脆肉又淋既餐廳真係唔多。但呢度既桂花梨黑醋骨真心正👍👍堅係外脆内淋,而且唔係死甜個隻,因爲我好怕食完會渴喉。呢款係清新既甜🤤又稍微帶點桂花香味😍真係好正!又係好推介既一款菜式。
✨蜂蜜冰烤地瓜 $48
呢款小食係我自己想食,所以先叫🤭朋友一開始唔太感興趣,因爲佢本身唔算中意食番薯🫣但佢食左一舊之後,接住第二舊,我睇到眼都突😱問佢咩事😂😂
佢話:因爲D番薯雪到好凍,中間心雪到硬硬地,好似食緊雪糕咁,完全唔覺得係番薯,好好食😋
事實又真係咁,中意食地瓜既朋友仔不妨黎試下,包你有驚喜😜
✨木玥招牌水果茶 $42
呢杯野一黎到,我真係笑左出聲🤣
勁!大!杯!放係1.5L玻璃樽隔離,完全唔輸蝕。一個人飲一杯已經飽左,好足料👍
味道好似飲緊Fruit punch咁🍹但係無酒精既,柚子味好出,酸酸甜甜,好Fresh好消滯🤩
✨金沙抹茶奶泡 $34
一睇個樣就知打卡一流😌好靚既杯,加埋支靚靚既櫻花羹😍再插粒金沙朱古力😋唔食得都睇得😂但呢杯係既食得又睇得👍抹茶味濃,奶又香,想要杯又靚又好味飲品黎影相,叫呢杯就岩曬啦🤩🤩✨蜂蜜冰烤地瓜 $48
事實又真係咁,中意食地瓜既朋友仔不妨黎試下,包你有驚喜😜