2022-08-08 244 views
真心,唔想大家唔開心。經過大家樂,勁多人,又打風,有所以去咗呢間冰室。以前都有去過一次,覺得都正正常常,點知今次差咗一百倍。叫咗一個T set乾炒牛河,一上枱覺得份量好少,冇所謂,因為都唔食得多,滿心期待好味就可以,點知完全冇鑊氣,牛肉又好少。再叫咗個日式咖喱豬扒飯,因為打算唔煮晚餐了,又點知,個豬扒好似柴皮咁,真係勁硬🫠。我自己買急凍豬扒煮,都會解凍下,先至去煮,真係冇可能咁硬,都唔知係雪咗好耐,定係放咗好耐,心情低落度都唔係好想去研究點解佢可以咁硬。既然叫咗,就打算食啲,叫做唔好浪費自己金錢,食到一半,有一個極之青春嘅侍應行過,真係行過,完全冇話要收我地嘅碟,或者要整理我張枱嘅意思,突然伸出隻手,就拎走咗我食到一半嘅咖喱豬扒飯,我哋當然立即叫住佢(份量已經少,又唔好食,但求食完當晚餐,今晚煮少一餐),佢冇反應,繼續行多兩步,我哋就再大聲啲叫多兩句,未食完,佢繼續目不斜視地沒有正視我哋,好勉強地轉返身,放返低隻碟。我明白而家啲年青人,唔可以被責怪,所以佢要扮聽唔到,直行直過,但係真係未食完,食到一半,可唔可以用常理去工作仲可以加一🫠🫠🫠🫠🫠🫠
真心,唔想大家唔開心。

仲可以加一🫠🫠🫠🫠🫠🫠

Tea  炒牛河
原來這是吉列⋯⋯都唔緊要,重點係勁硬,柴皮咁
柴豬