2024-12-16
天氣開始轉涼,又係時候同朋友食返啲暖笠笠嘅嘢保暖,同朋友就今日去咗旺角呢邊行街,見到呢一間餐廳嘅評價都幾高就決定去食,餐廳位置都好方便,喺朗豪坊行過去都好快,食完仲方便可以繼續去附近shopping!午市嘅時候都好多人,好彩我哋都有位!😇呢碗花膠濃湯雞米線真係好正!一開碗就聞到陣陣香氣,湯底奶白色,睇落就知熬得好耐,味道濃郁得嚟又唔油膩。每一口湯都充滿咗花膠嘅鮮味,飲落去暖心又滋補,真係好適合冬天食。而且餐廳嘅雞湯絕對冇加任何味精或者防腐劑,所以質素真係非常高,冇諗過呢一個價錢喺旺角都可以飲到咁高質嘅雞湯!😇雞肉用嘅係新鮮走地雞,肉質滑嫩,每一口都咬得出肉汁,搭配上花膠,口感更加豐富。米線煮得剛剛好,唔會過軟,吸收咗湯底嘅味道,每一條都彈牙。仲有啲香菜同蔥花點綴,令整碗米線更加有層次。佢嘅配料非常多,本身好鍾意食腐皮,佢嘅腐皮給入晒雞湯嘅精華,真係非常好味!而且亦都有好多唔同嘅配菜,例如芽菜,都非常爽口!份量方面都好足,可以滿足一個大胃王!而且價錢合理,性價比高。總括來講,呢碗花膠濃湯雞米線真係值得推介,同區嚟講我覺得佢嘅性價比真係唔錯,而且店員亦都非常客氣,覺得鍾意食雞湯嘅朋友真係唔
份量方面都好足,可以滿足一個大胃王!而且價錢合理,性價比高。總括來講,呢碗花膠濃湯雞米線真係值得推介,同區嚟講我覺得佢嘅性價比真係唔錯,而且店員亦都非常客氣,覺得鍾意食雞湯嘅朋友真係唔可以錯過呢一間餐廳!有機會再返嚟幫襯!