2023-09-04
第二次食呢間街頭火鍋,貪佢地方好方便,就喺正銅鑼灣金利文廣場,環境空間闊落,而且佢哋嘅湯底都真材實料⸜( ◍´꒳`◍ )⸝今次就揀咗呢一款是清心潤肺嘅「杏汁新鮮豬肺」,湯底真係好香濃,飲嘅時候喉嚨好舒服,係啖啖清甜嘅味道。新鮮雞腸都係店員推介我食,好新鮮!由於我係牛肉控,今次叫咗幾款都係依牛肉主打嘅肉類,分別就有「新鮮牛舌芯」、「本地手切牛」、「牛王莫牛五寶」。首先,「新鮮牛舌芯」真係好少見,但打邊爐真係好正,爽彈嘅牛舌芯,食完真係超級難忘!然後,「本地手切牛」都係精選嘅高質牛肉,牛肉肥瘦比例剛好,淥一淥就食到牛肉濃郁嘅味道!最後一定要叫呢個「牛王莫牛五寶」,佢入邊有齊新鮮滑牛,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉!黑柏葉好新鮮,冇任何異味!新鮮滑牛,牛胸爽,封門柳都超級滑嫩!金錢展就係比較煙靭,但都好香牛味!
新鮮雞腸都係店員推介我食,好新鮮!
由於我係牛肉控,今次叫咗幾款都係依牛肉主打嘅肉類,分別就有「新鮮牛舌芯」、「本地手切牛」、「牛王莫牛五寶」。 首先,「新鮮牛舌芯」真係好少見,但打邊爐真係好正,爽彈嘅牛舌芯,食完真係超級難忘!
最後一定要叫呢個「牛王莫牛五寶」,佢入邊有齊