2021-09-11
煎椰菜鮮肉餃9隻配撈麵湯韭菜鮮肉餃9隻配湯麵湯蕃荽鮮肉餃9隻配湯麵 全部餃子配麵都係一律$50椰菜餃係招牌,都係我最愛,所以只有椰菜餃叫左配撈麵。少少辣,好食又開胃!😛3款餃子,每一款的餃子都皮薄,鮮肉餡料多,粒粒餃子都完整無缺。椰菜爽甜,韭菜及蕃荽比較似樣,但係味道就大不同, 韭菜味未入口味道已經濃烈,蕃荽就走低調,入到口,蕃荽味先會走出黎! 湯走平實路線比較淡,唔會咸,淡淡的湯去襯托出餃子更鮮味!唔會搶走主角:餃子的風頭附送醋和辣菜脯,辣菜脯配餃子食,輕微辣味又多一種風味! 除左煎椰菜餃外,我都有比家中小朋友食韭菜餃及蕃荽餃,因為呢間餃子真係新鮮又冇味精,小朋友真係可以食! 最後所有餃子,湯及麵連湯都食清光!好正呀! 點解話呢間野真材實料,因為係等待期間,可以見到姐姐有即場包緊啲餃子! 粒粒冇花冇假的! 我有時都會叫生餃返屋企打邊爐,個個朋友都話好食!
湯韭菜鮮肉餃9隻配湯麵
湯蕃荽鮮肉餃9隻配湯麵
全部餃子配麵都係一律$50
湯走平實路線比較淡,唔會咸,淡淡的湯去襯托出餃子更鮮味!
唔會搶走主角:餃子的風頭
附送醋和辣菜脯,辣菜脯配餃子食,輕微辣味又多一種風味!
最後所有餃子,湯及麵連湯都食清光!
好正呀!
我有時都會叫生餃返屋企打邊爐,個個朋友都話好食!