2021-12-12 235 views
屋企附近新開一間麵舍🍜喜歡試新野既我當然唔放過機會。初時有d猶豫過。因為只得沾麵食,同埋款式只得三款。不過今晚試完後,令我有d改觀😁 佢地煮沾麵麵質有彈性,而湯底清甜而不腻。唔會好似其他沾麵太咸或太膩。食完後唔需要飲太多水。食到差唔多。大廚問我洗唔洗加熱湯🍲,佢話個湯可以飲:因為佢地無落其他調味料。飲完後真係幾好味😋。 跟住同大廚傾吓,原來店舖係兩個老闆,一個係賣本地豬肉;另一個係賣麵。所以舖內主要食材都來自於自己店舖出產。 所以食物質素有保證。再加上大廚對烹調執著:令甚少寫食評我,都罕有再一次寫食評。

2021-12-12
$68 (Dinner)