2019-08-04 147 views
早幾日放工又唔想返屋企煮飯又唔想落街食就去咗屋企附近買外賣行行吓見到有間買海南雞飯咁我就去試吓啦我就叫咗個無骨海南雞飯初時諗外賣都唔會俾多飯點知呢盒飯勁大盒而且海南雞都幾多我即刻試咗第一啖海南雞雞肉比我想像中好嫩滑 擺入口好似入口即溶因為出邊好出名嘅海南雞啲肉都係好硬好似雪櫃雪完即攞去煮咁佢嘅配料都唔少架雞肉下邊放左啲白蘿蔔等啲雞肉唔會長期浸住汁 啲雞肉唔會過鹹而且白蘿蔔浸住雞汁同雞肉 仲有海南雞嘅鮮味其實盒飯真係好大盒我一個人都分開咗兩次黎食真係食唔晒🤣我初時以為盒飯好細盒所以我另外帶多咗個黑椒雞扒又係心諗應該都係好硬啦啲雞肉 出面炸過嘅皮都林晒點知原來出邊個皮好脆 雞肉都好棉外脆內嫩再加上有黑椒辣辣地好好味雞扒又係好大塊 真係大過我塊面呀今次買外賣都發現有意外嘅驚喜真係又飽又滿足呀食完飯就梗係要飲個湯啦 好嘢永遠都係留喺最後呢個冬瓜雞腳湯非常之清甜而且仲可以中和返頭先食海南雞嘅濃味入口好清甜再加上出左冬瓜可以消暑 真係夏日必飲湯推介
早幾日放工又唔想返屋企煮飯又唔想落街食
就去咗屋企附近買外賣