2024-03-11 90 views
雲家小鍋米線喺荃灣都出咗名一段時間,以前間唔中經過荃灣分店都會入去整返碗🤣餐廳開到去元朗之後,依然人流甚多👏豬頸肉+螺旋藻小鍋米線豬頸肉大大片,口感軟滑、爽彈😋螺旋藻本身就好夾個湯底😀湯底酸酸辣辣,非常之開胃😬腩肉+金錢肚小鍋薯粉腩肉肥瘦適中,啱晒食肉獸😈金錢肚口感有彈性,非常之爽脆,而且份量都俾得好大方🤤一般嚟講我每次都係食小辣,如果食得辣嘅朋友仔不妨可以挑戰中辣/大辣👻涼拌墨魚頭雲家最出名嘅小食,必屬涼拌墨魚頭🤩😍雖然話就話係小食,但係份量一啲都唔惹少,配上自家調配蒜蓉醬汁,涼拌後嘅墨魚頭吸盡醬汁精華,墨魚頭勁爽口、彈牙😁涼拌雲耳上面好多肉類好似太邪惡喇,叫返份雲耳平衡返😆雲耳本身都滑身,配上醬汁後口感更加軟滑🤪定價係普通街坊價~
豬頸肉+螺旋藻小鍋米線
腩肉+金錢肚小鍋薯粉
涼拌墨魚頭
涼拌雲耳
定價係普通街坊價~