2021-11-26
👍🏻波士頓龍蝦安格斯松露漢堡 $148真材實料!用咗原條波士頓龍蝦,超大舊勁厚肉🤩麵包都夾唔哂,一咬就吱哂舊肉出黎😆肉質爽口彈牙完全唔霉,又無整到過熟,咬落唔乾身😋味道鮮甜,簡單調味更加突出龍蝦本身既鮮味搭配黑松露蛋黃醬,有淡淡既黑松露味,唔算好濃加上芝士同安格斯牛肉,整體好飽滿好豐富👍🏻不過醬汁量多左啲,混埋牛肉汁同龍蝦汁令麵包偏濕,無左脆邊既口感味道:9/10性價比:7/10-👍🏻雙層芝士安格斯牛肉漢堡 $93自由配搭既漢堡,揀咗雙層安格斯牛肉肉量好多啖啖肉,岩哂食肉獸,超滿足🤪牛肉好重黑椒味,兩邊煎到燶燶地,好香咬落有肉汁好juicy,牛味好濃郁突出🤤🤤多筋但唔難咬,唔係攪到好碎好爛個種漢堡扒肉感偏重,真材實料既感覺👍🏻👍🏻包皮揀左牛油漢堡,牛油味烘到好香,甜甜地,但比較乾身唔夠鬆軟配菜唔係用生菜,而係用羽衣甘藍除左羽衣甘藍外其他配料都係另加,自由配搭我地加左蕃茄、醃青瓜、煙肉、焦糖洋蔥同double車打芝士煙肉太乾身,有少少燶味,口感似豬肉乾,麻麻地🤭建議加配車打芝士同洋蔥,整體邪惡又惹味好多🤪!味道:9/10性價比:8/10-👍🏻三重黑松露薯條 $38份量驚人,成座山咁🤣面頭
真材實料!用咗原條波士頓龍蝦,超大舊勁厚肉🤩
麵包都夾唔哂,一咬就吱哂舊肉出黎😆
肉質爽口彈牙完全唔霉,又無整到過熟,咬落唔乾身😋
味道鮮甜,簡單調味更加突出龍蝦本身既鮮味
搭配黑松露蛋黃醬,有淡淡既黑松露味,唔算好濃
加上芝士同安格斯牛肉,整體好飽滿好豐富👍🏻
不過醬汁量多左啲,混埋牛肉汁同龍蝦汁
令麵包偏濕,無左脆邊既口感
味道:9/10
性價比:7/10
👍🏻雙層芝士安格斯牛肉漢堡 $93
自由配搭既漢堡,揀咗雙層安格斯牛肉
肉量好多啖啖肉,岩哂食肉獸,超滿足🤪
牛肉好重黑椒味,兩邊煎到燶燶地,好香
咬落有肉汁好juicy,牛味好濃郁突出🤤🤤
多筋但唔難咬,唔係攪到好碎好爛個種漢堡扒
肉感偏重,真材實料既感覺👍🏻👍🏻
配菜唔係用生菜,而係用羽衣甘藍
除左羽衣甘藍外其他配料都係另加,自由配搭
我地加左蕃茄、醃青瓜、煙肉、焦糖洋蔥同double車打芝士
煙肉太乾身,有少少燶味,口感似豬肉乾,麻麻地🤭
建議加配車打芝士同洋蔥,整體邪惡又惹味好多🤪!
味道:9/10
性價比:8/10
👍🏻三重黑松露薯條 $38
份量驚人,成座山咁🤣
面頭灑上黑松露調味粉,不過灑得唔太均勻
好在黑松露粉無鹹味,如果唔係就鹹到腎虧🤧
另外配埋一兜黑松露蛋黃醬俾你點,黑松露味濃啲
但諗極都唔知點解係三重😂😂
薯條略嫌炸得乾身咗啲,一定要趁熱食,凍咗就變到好硬🥲
味道:7/10
性價比:8/10
👍🏻炸雞翼 $28/4隻
炸得香脆,啲肉唔會炸到太乾身
內外調味都好夠味,微微辣,幾惹味😛
不過size唔係好大隻,性價比低啲啲
味道:8/10
性價比:6/10
📍#NomadBurger
紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #紅磡 #紅磡美食 #紅磡好去處 #大圍 #大圍美食 #大圍好去處 #北角 #北角美食 #北角好去處