鐘意飲住家湯嘅男朋友大力推薦👍叫我黎荃灣一定要試下佢嘅飯堂🤣擇日不如撞日 就今日啦!鋪頭內裝修用色和暖,俾人一種“家的感覺”😌店員親切友禮地介紹燉湯種類同功效,就好似屋企人平時叫我地“飲多啖湯呀”一樣咁無微不至❤我地order左2個燉湯同1個小菜😋好似兩個小朋友咁等開枱食飯啦👯‍♂️ 鮑魚花膠螺片燉雞湯 $66首先黎到嘅兩個燉湯一打開個蓋就知係正宗燉湯🤤陣陣清香飄浮於空中,男朋友等佢地黎到已經急不及待咁飲左頭啖湯😋見佢係咁話好味好味好味!我都忍唔住啦~抵受佢嘅熱辣辣放佢入口🥰首先飲嘅係鮑魚花膠螺片燉雞湯,好濃香嘅燉湯味,然後錨一錨個底!超。級。足。料!鮑魚、花膠、螺片、雞肉、唐排、龍眼肉....真係知佢咩料🤣咩料都有🤩非常豐富嘅湯料!唔怪之得啖湯咁鮮甜啦😛 沙參玉竹紅棗燉鮑魚湯 $68跟著再試個沙參玉竹紅棗燉鮑魚湯😋一試簡直驚為天人😳平時飲燉湯都係一種你預想得到嘅燉湯味,爭在濃唔濃、好唔好味😝但呢個湯並唔係平時飲嘅燉湯味,入口嘅第一個感覺係😌清甜!唔算濃厚嘅燉湯味不過飲落非常清甜!同另一款燉湯相得益彰,呢個湯好有住家嘅味道☺當然同另一碗一樣,材料十足,沙參玉竹食極都仲有,兩碗湯本身送飯已

鮑魚花膠螺片燉雞湯 $66

沙參玉竹紅棗燉鮑魚湯 $68
跟著再試個沙參玉竹紅棗燉鮑魚湯😋一試簡直驚為天人😳平時飲燉湯都係一種你預想得到嘅燉湯味,爭在濃唔濃、好唔好味😝但呢個湯並唔係平時飲嘅燉湯味,入口嘅第一個感覺係😌清甜!唔算濃厚嘅燉湯味不過飲落非常清甜!同另一款燉湯相得益彰,呢個湯好有住家嘅味道☺當然同另一碗一樣,材料十足,沙參玉竹食極都仲有,兩碗湯本身送飯已經一流,但萬萬估唔到好戲在後頭😳

蜜椒牛柳粒 $65
本身係燉湯店主打係燉湯,對小菜期望唔算太大🤣但個牛柳粒 真係好好味!真係好好味!真係好好味!(真係好好味道到要講3次)
牛柳粒一出黎已經飄住陣陣嘅黑椒香氣,牛柳粒有好濃嘅牛味,絕對媲美安格斯牛柳,但本人覺得最好味嘅係佢嘅汁同炸薯仔粒🥔啲炸薯粒個表面炸到脆身,咬落去又同個汁溶為一體🤤好香黑椒味同時又帶甜,餸飯簡直係一流👍跟炸薯粒完美形成一個直擊我心臟嘅combo🤩下次黎食一定要encore!!

男朋友真係好幸福🥰公司咁近壹盅湯每日都享受到咁高質嘅燉湯同小菜😋唔怪得佢大力推薦要我黎試下啦🤣原來係佢第二頭住家!