2021-02-08 206 views
蟹肉意粉一蟹肉味濃,最值錢嘅地方係加乾蕃茄因為價錢比新鮮蕃茄貴好多倍,作用係令到成個意粉蕃茄味香濃。意粉質地好柔嫩食落去滑口。咖啡味突出左北邊意大利咖啡嘅風味。你會飲到香嘅奶油香味加上woody 嘅咖啡味。就會知道個分別。其實南邊同北邊嘅咖啡味道大不同,有機會下次搵嗰local高人解釋吓。(不是我,我自己沒有資格)。職員禮貌好好,幫我沖咖啡杯由紙杯轉左玻璃杯,更加保持咖啡嘅鮮味(響意大利local平民一向好抗拒用紙杯飲咖啡)。我都比意大利文化影響左成日要用玻璃杯。而家疫情嚴重,冇計。捱紙杯。甜品方面冇乜意見 因為一向好少食甜品。因為平時係食南邊拿玻里嘅Cannoli. 呢間暫時未有。可能係因為主打北邊嘅菜式。不想隨意寫。利益申報:絕對係路人甲一個,和這公司的職員/老闆沒有任何關係 (除咗自己係一名食客之外)。見到咁難得正宗意大利cafe喺香港開店,疫情下想飛都難。忍唔住支持下。 自己好好珍惜。不在香港的時候 平時出沒嘅地點多數都係紐約 。最愛 Saint Ambreous (1000 Madison Avenue), Bottega Del Vino (蘋果店總行對面) and Via

不在香港的時候 平時出沒嘅地點多數都係紐約 。最愛 Saint Ambreous (1000 Madison Avenue), Bottega Del Vino (蘋果店總行對面) and Via Quadronno E 73rd) . 希望依啲到嚟香港開店。咁就會開心到瞓唔到。