2022-05-26
👍🏻 小雲吞粟米(蝦米紫菜湯)以小雲吞做招徠 一定要試下🙆🏻♀️有小棠菜/ 高麗菜/韮菜/粟米/鮮蝦口味比大家揀 今次試左粟米🌽為豬肉餡添上左一絲清甜同清爽 一口一啖正!另外湯底都有得揀 唔食得辣既朋友我地推介呢款湯底 好多料好夠味💕👍🏻 卜卜脆鮮蝦雲吞炸既小雲吞都唔錯喎 外賣返去皮都仲脆 餡料鮮蝦豬肉調味足 唔會淡而無味🙌🏻 食到蝦肉粒 都幾彈牙 雖然係小雲吞 不過都大大粒😋👍🏻孜然炸雞翼(5隻)另一炸物表現都好出色 對外賣炸野真係無咩要求 但係佢仲係外脆內爆汁 而且孜然味幾明顯 越食越惹味🥰👍🏻 重慶九轉肥紅薯粉(少辣)肥腸鹵得好入味 鹵水汁屬偏甜既💁🏻♂️滿滿既紅薯粉已經令人好興奮😆上面仲鋪左好多花生🥜、菜甫等 湯底有少少酸辣嘅感覺✅宵夜良品👍🏻 涼拌皮蛋份量都幾多 微辣 調味比較温和 食落感覺係舒服既 送飯食一流🦦👍🏻 串串鍋入面有滿滿既材料 除左丸類 仲有海帶結、蓮藕同白蘿蔔 最鍾意白蘿蔔已經煲到綿晒 入口即化❤️👍🏻 香辣菜脯丁一打開蓋就聞到好香 食落唔算好辣 菜脯比較大粒 有咬口🦷送飯正注意事項⚠️-餐廳唔算大 不過都三張枱供客人堂食🍽-餐廳仲有擺放一啲產品售賣 例如自製醬料
👍🏻 卜卜脆鮮蝦雲吞
👍🏻孜然炸雞翼(5隻)
👍🏻 重慶九轉肥紅薯粉(少辣)
👍🏻 涼拌皮蛋
👍🏻 串串鍋
👍🏻 香辣菜脯丁
注意事項⚠️
-餐廳唔算大 不過都三張枱供客人堂食🍽
-餐廳仲有擺放一啲產品售賣 例如自製醬料 麻辣醬/ 口水雞醬/雞煲醬 其他如黃金脆脆豆/香脆花生/菜脯丁都有