難得黎到灣仔,見雜誌之前介紹過呢間街頭風味既拉麵! 1定係非試不可xDDD成日睇電視就見得多日本仔坐係拉麵車入面,食到SHI SHI聲~~~終於都我有呢個機會~我地1行4個人黎到 ,唔洗等位,黎到已經有位坐啦~個地方真係好似車仔麵檔甘家~XDD甘我地就 ORDER左1個黑胡麻拉麵,3個地獄御品拉麵,御品可以一次過食曬豬肉同叉燒拉麵,仲有ORDER左小食~最開心既4個拉麵一齊出^^,拉麵應該係煮好一齊落湯,所以可以一次過出曬4個,甘就可以一齊食~非常細心,(其他地方都係一個個甘出,搞到唔可以一齊食)當我食完個拉麵@@我發覺,點解我個咀"痴痴地既"哈哈,聽返老板講,因為佢地真係拎D豬骨黎煲好多個鐘,好重料@@!我係第1次試到個湯 飲到好似食完豬腳姜既骨膠原威力一D都唔似味千 既出前一丁湯底XDD~拉麵口感幾好~唔太淋唔太硬^^GDGDGD=)個地獄拉麵我係試一級,小小辣,香香地~幾岩唔係好食得辣既人食XDD食食下,師父仲提我地,可以落下個胡椒 ,但我話:下,但我個個係地獄拉麵,落胡椒好奇怪,師父都係叫我地試下先~~~一試~~~竟然有出乎意料既好味XD 甘我地ORDER左既小食有芝士年糕~
街頭風味XDD
難得黎到灣仔,見雜誌之前介紹過呢間街頭風味既拉麵!
1定係非試不可xDDD

檔甘家~XDD
甘我地就 ORDER左1個黑胡麻拉麵
黑胡麻拉麵
,3個地獄御品拉麵
地獄御品拉麵
,御品可以一次過食曬豬肉同叉燒拉麵,
仲有ORDER左小食~
最開心既4個拉麵一齊出^^
我係第1次試到個湯 飲到好似食完豬腳姜既骨膠原威力

一D都唔似味千 既出前一丁湯底XDD~
拉麵口感幾好~唔太淋唔太硬^^GDGDGD=)

食食下,師父仲提我地,可以落下個胡椒
令令胡椒
,但我話:下,但我個個係地獄拉麵,落胡椒好奇怪,

甘我地ORDER左既小食有
練奶芝士年糕
芝士年糕~~佢配既點醬係練奶~~哈~好味到我ORDER左 2 次,但26蚊得2粒,有小小貴,
但實在好鐘練奶同年糕既配搭~所以都係ORDER多左 1 次XD

再食既係 芋頭粟餅
粟餅
好味~~脆脆地,雖然係炸物,但感覺唔係好熱氣甘,HAHA

仲有雞翼
雞翼
,入面有好多明太子,不過我就覺得味道普通姐~~都係芝士年糕好味

食到飽飽XDD
同朋友都認同,下次會再黎~~
但我相信呢個下次會好快@@
我想要好多好多骨膠原XD(最後係成個湯飲曬甘制!)

2012-02-05
街頭風味XDD