2021-10-14
早前俾呢間新開日系咖啡店既裝潢吸引到,打算黎打卡食野。幾日前終於有機會同朋友黎!黎到之後,先發現原來外部新添左和風壁畫,令到成間咖啡店由內而外都好精緻,喺蘭桂坊石牆上好突出~一入到去就有好親切既店員妹妹招呼我,仲會同我介紹menu上既野食,大讚~再睇menu,發覺佢推出左好多特色咖啡,決定一試。由焦糖燉蛋咖啡到月亮咖啡,每款都係別出心裁既設計。仔細留意,更加會發現店內食物既細節位都好用心,而某d咖啡既取名更係有文學意義。去到最後,我留左一陣掀下店內既書,老闆仲親自過黎同我介紹,顧客服務真係一流~佢仲話原來呢度偶爾會搞workshop~去完之後,先發現原來佢唔止裝潢精緻,連咖啡既同食物既設計都好俾心機,唔放過細節,貫徹日本人既匠人精神。我終於明白,呢種先係真真正正既「日系咖啡店」。
我終於明白,呢種先係真真正正既「日系咖啡店」。