2018-08-03
今日上司臨放產假請食飯😍正呀, 名正言順想食餐好內在環境想當有格調❤❤❤ 我哋三位,明明卡位係空嘅,但係唔畀我哋坐 我哋已經訂咗枱,香港人就係鍾意坐卡位好搞笑唔知點解啲麵包用紙袋入住, 侍應好有心機將油同醋分開放喺碟上面 食麵包果然真係要落油醋!是日餐湯係一隻用不知名嘅豆煲,我唔識嗰個英文 飲落冇普通青豆湯咁乾, 唔太合口味,飲咗一碗就冇再飲。 反而係畀個buffet沙律吧吸引咗 ,有好多好多種新鮮蔬菜,而且仲有好多高級火腿三文魚可以食蔬菜多到,連素食者都可以有好多選擇五彩繽紛非常吸引!沙律吧之中,我揀咗呢一舊好似發毛嘅番茄嚟食其實佢唔係發毛,而係一啲香草乾,粒粒脆卜卜! 我一食就食咗幾嚿 !口感好獨特, 非常清新,完全帶出番茄鮮甜嘅味道❤俾張餐單大家睇下 全部都係英文 西式餐廳當然係用英文為主,但係我同侍應講話要茄汁 ketchup 佢哋居然聽唔明係咩要講tomato sauce佢哋先明我講乜午餐嘅食法係semi buffet, 有一個煮菜,出面個沙律吧就任食,為返就百幾二百蚊一個人,屬於中高價嘅水平不過我就覺得非常之抵食,就咁食個沙律吧都食到飽曬 而且每個主菜係非常有水準 ,每一款
午餐嘅食法係semi buffet, 有一個煮菜,出面個沙律吧就任食,為返就百幾二百蚊一個人,屬於中高價嘅水平不過我就覺得非常之抵食,就咁食個沙律吧都食到飽曬 而且每個主菜係非常有水準 ,每一款都好好味。
就由上圖呢一個薄餅講起,一直食薄餅都係食開夏威夷呀, 辣肉腸,橄欖 蔬菜 等等的口味 正常pizza都一定會有芝士, 呢一個pizza就係用咗幾總芝士再加青蘋果做成😊
開頭未食真係諗唔到呢一個配搭點解會咁配合?!後尾先發覺原來青蘋果嘅酸帶起咗芝士嘅鹹香 ,而且個餅底都好鬆軟 ,軟硬度剛剛好,我覺得我一個人就可以食曬一個pizza
呢個就係西蘭卡花雞肉意粉 !相比之下冇個pizza咁好食 ,亦都冇另外一款主菜咁好食 !雖然麵條彈牙 ,但係就冇乜汁! 搞到個面有少少乾 ,最後係食唔曬我打包咗返屋企,但係過咗幾日攞返出嚟聽又好似好食返 哈哈世事難料!
最後呢個黑松露磨菇忌廉螺絲粉係我最推薦大家去食既因為個醬好濃好香口,充滿淡淡忌廉味!除咗忌廉之外,仲有牛油味,有少少似鹹嘅牛油曲奇 。而且菇亦都好新鮮, 不論男女老幼都應該好鍾意❤!