2023-04-26 315 views
終於到放飯時間,一早都有留意到葵芳有一間「樂麵」,主要係食日式拉麵,咁岩食飯時間最多人流,呢間拉麵店都唔算等好耐,好快就入得,呢度環境唔算好大,可以話一眼睇晒,但呢度都以紅色做主打,都好鮮艷搶眼,入到去職員示意帶位坐好,巧合地坐係吧枱前面,望到入面既物件都好整齊擺放,眼前有一塊好大既橫額招牌,好搶眼見到佢地辛勞地工作,亦都見到佢地好乾淨衛生佢地既餐牌都滿有心思,文字上清晰易明,枱前還準備好額外既調味料供一陣享用,等侯時間都算快,我擇了招牌拉麵,真熬雞白湯,裡面既肉好豐富,麵量都好多,三種肉:豚肉,鴨肉,雞肉味道鮮明,每一塊都有唔同既味道同口感,而佢既醬油溏心蛋都整得好入味,濃濃既醬油味再加蛋香,認真唔差,最後食到好飽肚,整間店既食物質素非常好,下次會再來試其他拉麵