2015-04-26 4172 views
女朋友仔今次介紹了一間名叫大自然素食既食店,她之前同屋企人食過話好好味,d菜式又特別所以復活節假期,我地下午同一大班朋友去完山頂觀光後,我同愛人就拍拖前往大自然素食啦大約5點半到了目的地,發現食店環境唔算太大,裝修裝飾都唔算太特別,但勝在整齊清潔。 環境算ok,但裝飾無咩特別,勝在齊整。1.芋頭魚:我同女朋友都係超想試既,因為賣相特別又靚囉成條魚咁樣彷真度極似一條魚,芋頭魚熱烘烘的,成條魚都係用芋頭做既,炸得好香脆,但又唔會覺得佢好油膩喎好重既香芋味散發出來食落口即溶化,啖啖既芋頭好食到不得了囉點埋個酸酸甜甜既五柳汁食仲有令外一種感覺芋頭魚2分鐘比我地ko左係必食既2.黑椒西蘭花牛扒:用了猴頭菇當牛扒本身女朋友仔係唔食牛既,今次可以試食啦猴頭菇食落口感差韌到不得了,彷真度差唔似牛扒,西蘭花同一般既西蘭花無咩分別 黑椒汁好淡,唔辣又無味既,都唔知佢想點,一個字形容。。差3.沙嗲羊肉串(齋):又係彷真度極似,食落好淋,質感同味道都好似羊肉串燒沙嗲好辣好惹味。4.芝士牛油果焗法包:巨量級既size即叫即烘烤的,法包好香口好脆,外脆內軟,包面焗焦了點,芝士味好重,加上牛油果食落別有一返風味.5

環境算ok,但裝飾無咩特別,勝在齊整。
芋頭魚
1.芋頭魚:我同女朋友都係超想試既,因為賣相特別又靚囉
成條魚咁樣
好重既香芋味散發出來
食落口即溶化,啖啖既芋頭好食到不得了囉
點埋個酸酸甜甜既五柳汁食仲有令外一種感覺
芋頭魚2分鐘比我地ko左
係必食既
黑椒西蘭花牛扒
2.黑椒西蘭花牛扒:用了猴頭菇當牛扒
本身女朋友仔係唔食牛既,今次可以試食啦
猴頭菇食落口感差
韌到不得了,彷真度差唔似牛扒,西蘭花同一般既西蘭花無咩分別
黑椒汁好淡,唔辣又無味既,都唔知佢想點,一個字形容。。差
沙嗲羊肉串(齋)
沙嗲好辣好惹味。
芝士牛油果焗法包
4.芝士牛油果焗法包:巨量級既size
5.芋頭蓮子糖水:糖水夠熱
(我係會加分既)同埋都幾多芋頭蓮子花生幾入味又夠甜,最重要既係,糖水係送既唔洗錢
Other Info. : 食店既服務員唔多足夠,影響了對客人服務既質素。
2015-04-06
$170 (Dinner)
Celebration
Anniversary
Dining Offer
Voucher
芋頭魚
沙嗲羊肉串(齋)
芝士牛油果焗法包
  • 芋頭魚,沙嗲羊肉串(齋)