2022-08-10
食得多麻辣火鍋 有時都想轉轉口味🤭 又黎到元朗美食天堂💓 今次黎食鮮魚湯火鍋 - 碼頭上魚入而裝修都好古色古香~ 好似返左古代咁哈哈 重點係有個鮮海鮮檔 會比你live睇到廚師點樣處理新鮮海鮮😋 例如鮮魚 龍蝦 象拔蚌😍😍 座位都舒適😜 係呢到食火鍋 ~ 特別之處係餐廳會準備好調味料比你 唔洗你調黎調去😆 當然 有啲咩料唔要 可以同定服務生講 入而仲有秘製麻辣醬 又幾好食👍🏻 主角!今次我既目的係魚湯~ 所以叫左個鰂魚湯 男朋友好想食麻辣 所以叫左個拼鍋 都係多10蚊咋抵👍🏻 個魚湯成條香煎鰂魚係面 增加風味🤣 一定要讚 個魚底勁鮮甜 滾起左之後真係要飲幾啖個湯 暖暖個胃先! 真係會飲飲下 飲哂成鍋😂😂😂😂 湯控is here 😊 鮮魚湯必須要配新鮮海鮮😋 今次order左鱸魚~ 原條切片上碟🤭 望落肉質都紅潤 勁新鮮🥹 3分鐘就要食啦! 唔係肉會老咖🤪 煮完肉都唔會散! 超級滑呀唔係講笑😆 就要配魚湯 勁突顯鮮魚味! 厚肉之選😝 如果想重口味啲 配佢既秘製醬料 都好惹味👍🏻 提一提 滾完條鮮魚 真係要飲多幾啖湯 因為鮮魚放左落去滾 個湯仲鮮多幾倍! 第二要讚既係冷豆腐同手工9菜
又黎到元朗美食天堂💓 今次黎食鮮魚湯火鍋 - 碼頭上魚
就要配魚湯 勁突顯鮮魚味! 厚肉之選😝
如果想重口味啲 配佢既秘製醬料 都好惹味👍🏻
第二要讚既係冷豆腐同手工9菜餃💓
冷豆腐索哂魚湯同麻辣湯 雙重享受😍
餃子都勁皮薄餡靚!
我未食過9菜餃既9菜係咁新鮮!!
個皮真係好薄 好好食🥹 世一!
除左魚都叫左個黑豚肉 😍 必點呀又係!
肉質好靚 配魚湯 豬味仲突出左!
為左滿足男朋友食辣薯粉 薯粉放落麻辣湯 簡直係譚仔食大辣既人士先可以駕馭到😂😂
男朋友係咁讚個湯底 夠哂重口味 😎 叫左小辣 岩岩好 (佢平時譚仔食開小辣)
食到飽飽地 就想食dessert😂😉紅糖糍粑
即炸! 好好食! 個醬汁好味到你會忍唔住一口接一口😋 外脆內軟 好想再食🥹🥹
最後同我地講 新開張like 社交平台and share 可以送份冰粉😍😍 緊係要試埋 !
冰冰涼涼既冰粉 做結尾 我無憾了🙏🏻
服務環境食物質素都好好😿😿😿