2017-05-02
食西餐係大排擋人人都差不多都食過,不過而家好多大排擋都已經絕跡,有都得番好少地方有,所以好多檔口都已經搬咗去D樓上舖,或者已結業不繼續經營,今次就去咗間叫做西餐大排擋,不過都已經係樓上舖,最緊要都係食物有水準&服務質素。我地先點咗燒吞拿魚沙律配千島醬,滿滿蔬菜舖係面上,要撥開才見到燒吞拿魚,魚粒厚身又大粒,因吞拿魚粒燒過,將魚肉肉汁封住,食入口肉質鮮嫩,配上醬汁食更加開胃另一道松露煮日本年糕,未食已聞到松露香味,醬汁配上日本年糕軟滑,入口相當香濃。之後又點咗米酒煮活蜆,蜆肉厚身大隻,肉質爽口鮮甜,配上番茄仔&生蒜片,食落特別嘢味再來就係今晚主菜&餐湯湯係黑松露蘑菇湯,飲一啖已感受到松露香燶味道再加上蘑菇粒菇味,簡直係完美配搭十分香甜。燒牛仔骨,燒得火喉啱啱好,牛仔肉質非常嫩滑,用刀一切已骨肉分開,入口鮮嫩多汁另一道係香燒紐西蘭羊鞍,買相唔錯厚道適中,未切開已聞到濃濃so味,啱晒鐘意食羊嘅朋友,肉質色澤鮮明,脂肪分佈平均,食一啖已非常飽滿,係口內滲出陣陣甘香味道,真係食到唔停到口整體食物有水準,店員周不時換碟&斟水,服務周到。
再來就係今晚主菜&餐湯
整體食物有水準,店員周不時換碟&斟水,服務周到。