2018-08-10
雖然銅鑼灣都有好多西餐,但係要有一間好食價錢又大眾化嘅都唔容易。 好彩朋友介紹咗我一間西餐大排檔,佢好近銅鑼灣地鐵站, 地點夠曬方便。因為近排都幾熱,所以一嚟就叫咗杯紅豆冰,佢上面有好多cream,個賣相都已經好吸引,唔似一般茶餐廳咁 ,又多冰,上面又冇cream,見到都唔想飲。 但呢杯紅豆冰啲紅豆好大粒, 椰汁紅豆同埋忌廉分佈都非常平均, 絕對唔係一般普通嘅紅豆冰。 另外前菜我哋叫咗燒生蠔, 隻生蠔燒到半生半熟,食落去非常滑 。加上上面有芝士,味道啱啱好 ,以為食完隻生蠔冇啦,點知原來生蠔下面會有紫薯蓉 ,非常 surprise ,因為好少見有燒生蠔會配埋紫薯蓉 。都主菜喇,我哋叫咗個燒美國雞扒配鮑魚, 上面係松露白汁,估唔到個汁同雞扒係咁夾,可能因為自己好鍾意食呢個汁啦。 最重要係竟然配埋鮑魚,呢個配搭非常之新鮮,第一次咁樣食 。雖然今次叫嘅嘢食唔多,但每一樣我哋都好滿意,希望下次再嚟試多啲嘢食啦。