2008-06-10
星期日晚同左治療師的家人都名家開飯,可能都係熟客關係,所以七個人佢都開左間有無敵維港景的房我地,正!點了以下的食物︰豬肉 x 4份牛肋骨 x 2份燒鰻魚 x 2份石頭飯鮮牛肉卷新鮮牛柳鐵板豆腐蛋煎蝦鮮牛肉湯鍋麵(應該無漏卦,因為真係太多野食)我就覺得幾多食,特別是d 牛(冒住皮膚敏感發作都要食,抵死!),至於個豬肉,我都治療師都覺得佢醃得太勁,個色係橙色,似足去燒烤大王買果d 叉燒醬肉排去燒烤咁!但整體黎講都算好味~~ 比較特別的是牛肉湯鍋麵,係等你燒晒所有野食,然後至拎個大湯鍋係個爐頭度煮,係你面前逐樣配料落去個湯度煮,個味道都好好丫~~~唯一美中不足的就是,可能坐左入房0既關係,再加上果日超旺場,d 待應反應其慢,叫佢都好似唔知我地叫佢咁~~真係有點那個!小插曲︰話說我地訂左枱七點,我地準時到達,但此時有一對夫婦(情侶?)氣沖沖咁行番出黎,好大聲講︰唔會招呼我地呢d「窮人」,唔訂枱就無得食,真係巴閉!我就覺得,星期日晚話晒都係端午節,咁要訂位食飯都係人之常情啫,又唔洗咁大火氣
點了以下的食物︰
新鮮牛柳
鐵板豆腐
蛋煎蝦
鮮牛肉湯鍋麵
(應該無漏卦,因為真係太多野食)