2015-11-23
即興相約友人放工後去朗豪坊購物。友人俾'任食生蠔'4字吸引話不如試試。當時7點半但仲未買完野。同帶位既姨姨話留8點半既位置。姨姨友善咁話:'本來只係可以訂到7點半咋但今日冇咩人就幫你地留位啦!'服務態度不錯。之後一小時除左購物,當然有上黎open rice一下咩來頭。見到劣評如潮都有d想縮沙。但算啦原本冇期望就應該唔會失望呱?星期日都唔滿實屬少見。餐廳俾想像中細,但裝修不錯。去攞野食,謎底終於揭曉,生蠔望落超大隻又肥美,開頭見到得唔夠十隻好似會好快俾人攞哂,但原來企入面既師父見冇幾多就再補返幾多。我係愛蠔之人,但唔多唔少有比其他劣評影響,攞住2隻試左真偽先!首先,肉係連殼的,我並唔討厭。加少少檸檬汁上去。因為蠔肉真係太大冇辦法一次過放入口有咬開兩半。好新鮮,冇沙冇腥味!之後每次攞既都非常美味,但因太大所以食唔到好多隻...甜蝦都要大讚,連殼要自己剝,味道非常新鮮!!熱食冇乜掂所以就俾唔到評價。但眼見有豬雞鴨青口等等都算豐富。甜品數量適中,好在的式可以試哂!睇其他評價話除左水所有飲品都要另外收費。但我今日去就有燈汗任斟。如果係因為老細聽到feedback而做既action咁幾好,識做生意
甜蝦都要大讚,連殼要自己剝,味道非常新鮮!!熱食冇乜掂所以就俾唔到評價。但眼見有豬雞鴨青口等等都算豐富。甜品數量適中,好在的式可以試哂!睇其他評價話除左水所有飲品都要另外收費。但我今日去就有燈汗任斟。如果係因為老細聽到feedback而做既action咁幾好,識做生意!侍應收碟速度都快,每次出完去攞野食完果隻碟都會冇左。
總括黎講,真心唔錯。不過真係唔知係咪好彩,所有決定下次再試過證實一下!